Vasas Akadémia – Vásárhelyi Rakéták 78-73
28
May
2017
Vasas Akadémia – Vásárhelyi Rakéták 78-73
2017. május 28.  |  17:55
A Vasas kezdett jobban a fináléban, 5 perc alatt 18-9-es vezetést szereztek. Rögtön tanácskozni hívta tanítványait a Mócsai-Czibere edzőpáros. Ez jót tett a vásárhelyieknek, akik harcos játékkal rukkoltak ki, és 5 pontra jöttek fel, a negyed végére azonban ismét visszaestek valamelyest (24-16).

Letámadással zavarták a Rakétákat a fővárosiak, ráadásul eredményesek voltak támadásban, amivel 31-18-ra lógtak meg. Közelebb jöttek a Csongrád megyeiek, de csak 7 egységre közelítették meg riválisaikat. A Vasas Akadémia viszont ihletett játékot produkálva a félidőben már megint 11-gyel ment (47-36).

Óriási hangulat volt a Hódtói Sportcsarnokban, ennek megfelelően óriási elszántsággal küzdött, de a Vasas játékosai bírták jobban a feszültséget a harmadik játékrészben első felében, így megmaradt a különbség (53-42). Sőt még egy lapáttal rátettek a tempóra, így az utolsó 10 perc előtt magabiztos, már-már behozhatatlan lett a vezetésük (69-45).

A tempót lassítva, okosan kosárlabdáztak a fehér-pirosak, lassan ébredezett a Csongrád megyei alakulat, közelebb is jöttek ellenfeleikhez, ám a csapat legponterősebb játékosa, Bánfi kipontozódása után már csak megszorongatni tudták az akadémistákat. A Nemzeti Serdülő Bajnokság Döntőjét a Vasas Akadémia nyerte.

Vasas

Magyar Zoltán: Kihelyeztük a zászlót a csúcsra.Aki látta a döntőt azt hiszem nem kérdőjelezheti meg, hogy szívvel, akarattal és lélekkel játszottak a gyerekek.Ennek az eredménye lehetett ez a szimbólum. Büszke vagyok és még sokáig az is maradok erre a csapatra.

Vásárhely

Mócsai Milán:Gratulálok a Vasasnak jó napot fogtak ki. Nekik minden, nekünk semmi.Büszkék vagyunk a csapatunkra!Úgy tűnik tegnap elfáradtunk. Két nap alatt sikerült átélni a vesztett helyzetből győzni és veszíteni érzést is. Túl izgultuk az elejét,volt akinél ez a meccs végéig megmaradt. Akkor is az én csapatom a legjobb!!!

Vármegyei szövetségek