MAFC – Dávid Kornél KA  54-68
28
May
2017
MAFC – Dávid Kornél KA 54-68
2017. május 28.  |  15:02
A fehérváriak kezdték jobban a bronz meccset, ezúttal is a festéken belüli pontjaikkal tudtak kicsit meglépni. A MAFC ezzel együtt a negyed végéig jól tartotta magát. Végül azonban 10 pontos hátránynál vonultak a kisszünetre (8-18).

Az előző játékrész forgatókönyvéhez hasonlóan alakult a második koreográfiája is. A Fejér megyeiek irányítottak, míg a fővárosiak futottak az eredmény után, ennek ellenére nem adták fel a küzdelmet, nagy lelkesedéssel küzdöttek minden labdáért. A félidőre tehát megérdemelten faragtak valamelyest hátrányukból (20-37).

A budapestiek lelkesedése a fordulást követően sem lankadt, kicsit közelebb lopták magukat. A Dávid Kornél Akadémia gárdája viszont újra előre kapott, és 8 ponttal növelte előnyét. Ezért úgy tűnt, hogy a zárójátékrész nem tartogat túl sok meglepetést (34-59).

A MAFC tetemes hátrányban játszva is továbbhajtott, ami azt eredményezte, hogy 20 ponton belül kerültek. A kékek viszont ennél nem engedett többet nekik, és magabiztosan hozták a mérkőzést. A végeredmény 54-68 lett, amivel a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttese szerezte meg a bronzérmet a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Döntőjén.

Csányi Zoltán (MAFC): „Gratulálok a Fehérvárnak!"

Hegedűs Péter: (Dávid Kornél KA): "Nagyon szép mérkőzéssel sikerült elbúcsúznunk ettől a korosztálytól. Boldog vagyok, hogy ezeknek a fiúknak az edzője lehettem. Köszönöm nekik és a szülőknek, hogy elviseltek engem!"

Vármegyei szövetségek