Vasas Akadémia „A” – MAFC „A”  86-75
27
May
2017
Vasas Akadémia „A” – MAFC „A” 86-75
2017. május 27.  |  16:13
A döntőbe jutásért folyt a harc, annak megfelelően is indult. Kiélezett csatában fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét fél agresszív védekezéssel kezdett, ennek megfelelően kevés pont esett, 7. percben 14:13.

A MAFC időkéréséből a másik alakulat jött ki jobban, sikerült ellépni másfél perc alatt 8 ponttal 21:13.

Első negyed Vasas fölényről szólt, 27:15.

A következő etapot a MAFC kezdte jobban, 29:21. Agresszív védekezés miatt mindkét oldalt hamar kijött a bonusz, és büntető párbaj alakult ki. Sok reklamálás, és fault jellemezte a játékot minkét oldalon. A 8. percben a faultarány 11:6, az eredmény 36:28.

A vendégek 2 ponttal nyerték ez a játékrészt, 43:33.

Fordulást követően is kiélezett, kemény harcot láthatott a népes publikum. Kevesebb személyit ítéltek a sporik, bár a megmozdulások kivitelezése nem változott (65:56).

A záró játékrész elején felváltva estek a kosarak. Egyre többet hibáztak a műegyetemisták, időkérés lett a vége a negyed 3. percében, 77:64.

Ez sem segített a Csányi legényeken, sorra hibáztak, fegyelmezetlenkedtek.

Folyamatosan vezetve, magabiztos Vasas győzelem született.

Vasas Akadémia „A"

Magyar Zoltán: Hatalmas öröm van a szívünkben! Egész évben azért dolgoztunk, hogy idáig eljuthassunk. Büszke vagyok a fiúkra! Felértünk a csúcsra, holnap már csak a zászlót kell kitűznünk. Gratulálok a lány kadett csapatunknak az első helyhez. Holnap nekünk is ez a cél!

MAFC

Csányi Zoltán: Sajnálom az elszalasztott lehetőséget, sikerült az ellenfelünket a döntőbe juttatnunk.

Vármegyei szövetségek