Zsíros Akadémia Kőbánya – Soproni SI 57-60
27
May
2017
Zsíros Akadémia Kőbánya – Soproni SI 57-60
2017. május 27.  |  14:34
Öltözőben maradtak a Darazsak a mérkőzés elején. Hét ponttal meglépett a Sopron, mire egy ponttal válaszolni tudtak, büntetőből. A negyed közepe egál állást hozott (9-9) és kemény küzdelmet, ami kitartott a negyed végéig (15-14).

A második negyed közepéig a budapesti csapat dominálni látszik a palánk alatt, de ellenfelük rendre zárkózik egy-egy jó betöréssel, kinti dobással (22-21). A félidőig nem változik a játék képe, fej-fej mellett haladnak a csapatok (31-32).

Négy percet kell várni az első soproni kosárra a második félidőben, de addigra 41-34-re ellépnek a Darazsak. A hazai csapat fizikális fölénye ellenére ötletes támadójátékkal sok helyzetet dolgoznak ki a vendégek, amelyek többnyire kimaradnak, de így is zárkózik a negyed végére a Sopron (46-42).

A záró negyed budapesti kosarakkal indul, köszönhetően a kreatívabb palánk alá bejátszott labdáknak. Csátaljay Gábor időt is kér, hogy rendezze a sorokat, de úgy tűnik nincs meg az ellenszer (57-45). Aztán mégis! A nagy szívvel küzdő soproni srácok egy 4-9-es run után 3 pontra olvasztják a kőbányaiak előnyét. Nem találják a védőlepattanókat a Darazsak, ráadásul meglepi őket az agresszív egészpályás letámadás, érik a fordítás! Összeomlik a Kőbánya a végére, hiába a taktikai faultok és az időkérés, megérdemelten nyer a Sopron!

Soproni SI „A"
Csátaljay Gábor:
Óriási küzdéssel, egy szinte már elveszett mérkőzést sikerült megfordítanunk. Óriási gratuláció a srácoknak! Egy pillanatig sem adták fel, és végig hittek a győzelemben.

Zsíros Akadémia Kőbánya
Tápai Zsolt:
Csalódott vagyok, mert egy megnyert mérkőzést veszítettünk el, mert korán bontottuk a pezsgőt. A vereségben én is benne vagyok, mert túl naiv voltam. Gratulálok a Sopronnak, példát mutattak abból, hogy egy meccs 40 percig tart. Szeretjük őket nagyon, és biztos vagyok benne, hogy holnap jó szájízzel zárjuk a tornát.

Vármegyei szövetségek