Debreceni KA-DSI – Szombathelyi SI KA 62-46
27
May
2017
Debreceni KA-DSI – Szombathelyi SI KA 62-46
2017. május 27.  |  10:19
Az agresszív védekezésének köszönhetően hamar előnyt szerzett a Debrecen (14:3).

Öt és fél perc után 18:5-nél Váradinél Szarka Ildikó időt kért, hogy rendezze sorait. Sok hibával játszott mind a két csapat, sorra személyi hibát vétettek. A szombathelyiek továbbra is csak keresték önmagukat, 15 eladott labdájuk volt az első negyedben. A játékrész végére maradt a különbség (24:11).

A civis városiak pick&roll játéka továbbra is eredményesnek bizonyult, többnyire csak fault árán tudták megállítani. Öt perc játék után 30-16.

Folyamatos fegyelmezetlenség jellemezte a szombathelyieket, egy technikai hiba lett a vége. Váradiné időkérése némiképp segített, de nem oldódott meg a fejetlenség. Félidőre 30 eladott labdája volt Váradiné legényeinek (38:20).

A Debrecen bennmaradt az öltözőben a harmadik negyed kezdetén és egy 11-2-es rohanással kezdtek a nyugat dunántúliak. Újra nyilt vált a mérkőzés. A negyed végén sportszerűtlen hibák borzolták a kedélyeket, ami szombathelyi oldalon második lévén, kiállítást eredményezett (47:32).

A záró játékrészre megnyugodtak a kedélyek, és kiegyenlített játékkal állították be a csapatok a 62:46 végeredményt.


Debreceni KA-DSI
Sarkadi Ferenc:
Fantasztikus siker, amit elértünk. Több edző is nyilatkozza, hogy büszke a csapatára, hát én is nagyon az vagyok. Gratulálok a Szombathelynek, nagyon szép kosárlabdát játszanak, a jövő csapatát láttuk szerintem. A másodedzőnknek ajánljuk a győzelmet, akinek ma van a születésnapja.

Szombathelyi SI KA „A"
Váradiné Szarka Ildikó:
Gratulálok a csapatomnak a küzdésért. Gratulálok a Debrecennek.

Vármegyei szövetségek