Szombathelyi SI KA „A” – Zsíros Akadémia Kőbánya 54-69
26
May
2017
Szombathelyi SI KA „A” – Zsíros Akadémia Kőbánya 54-69
2017. május 26.  |  19:23
Az első percek eredménytelenségét csak büntetőből tudja megtörni a Zsíros Akadémia. Az első 5 percet sok hiba és kevés kosár jellemezte (4-7). Akcióból a vendégek szereztek pontokat, viszont védekezésben hamar begyűjtötték az 5. csapat személyhibát is. A negyed második felében a Zsíros kinti dobásokkal próbálkoztak, váltakozó sikerrel. A Szombathely szinte csak büntetőből tudott pontokat szerezni (13-11).

A második negyed elején az eredményes centermunkáé és a tisztább védekezésé a főszerep a vendégeknél. A vas megyeiek betörésekkel és eladott labdákkal válaszoltak. A negyed közepén, hazai időkérésnél már 21-24-et mutatott a tábla. A játék képe érdemben nem változott már a negyedben, így 25-31-nél vonultak a félidei pihenőre a csapatok.

Nem hozott változást a nagyszünet. Sajnos ugyanaz a pontatlan játék jellemezte az összecsapást, de a Zsíros Akadémia hajszálnyival jobban használta ki a helyzeteit, így a negyed közepén 35-41-re vezet. Bár Tápai mestert fegyelmezik a játékvezetők egy technikai hibával, mégis a Szombathelynek látszik elúszni a találkozó.

Az utolsó játékrész 42-51-es állással kezdték a csapatok. A vas megyei alakulat nem törődik bele az eredménybe, de nem tudott közelebb férkőzni az utolsó játékrész közepére (48-61). Két perccel a vége előtt 15 pontra nő a különbség, köszönhetően annak, hogy a budapesti srácok jobban koncentrálnak. A két nagy küzdő, de nagyon fáradt csapat csatáját a Zsiros akadémia nyerte 54-69-re.



Szombathelyi SI KA „A"

Váradiné Szarka Ildikó:

Gratulálok a Darazsak csapatának, holnap új nap lesz, remélem a játékosaimnak is.

Zsíros Akadémia Kőbánya

Tápai Zsolt:

Mint mindig, most is hatalmas akarattal játszottunk, aminek egy nagyon szép győzelem lett a vége. Le a kalappal a fiúk előtt, óriási küzdők. Nagyon szeretjük őket. Gratulálok a Falconak is, mert klassz kosárlabdát játszanak.



Vármegyei szövetségek