Soproni SI „A” – Dávid Kornél KA „A” 74:86
25
May
2017
Soproni SI „A” – Dávid Kornél KA „A” 74:86
2017. május 25.  |  21:30

Az első negyedben mindkét csapat agresszíven, fault határon védekezett. Lassan melegedtek bele a pontgyártásba, de a negyed közepétől gyengült a védekezés és így sok szép kosár született. 21-19 a Fehérvárnak.

A második negyed elején a Dávid Kornélnak jobban ment a játék. Már 8 pont volt a különbség, amikor a Sopron időt kért. Nem sikerült felrázni a soproni gyerekeket. 2 perccel a félidő vége előtt 12 volt a fehérvár előnye, sőt a félidőre ez 15-re nőtt.

A második félidő elején a fehérvári játékosok fizikai fölénye érvényesült. A meccs ilyenkor a 2 magas játékosról szólt. A cserék után kicsit magára talált a Sopron, ahol az 5-ös játékos nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így a 3. negyed végén 8 pont volt a különbség, még mindig a Fehérvár javára.

A záró játékrész elején jól pörgött a Sopron. 6 egységre közelítették meg ellenfelük. De időben kapcsolt a Fehérvár és pár szép egyéni megmozdulassal a palánk alatt újra 10 lett közte.

A mérkőzés utolsó 5 percében a Fehérvár külföldi játékosa biztosította be a győzelmét a csapatának, bár az ellenfél 5-öse mindent megtett, hogy a világos mezesek nyerjenek, ez egyedül sajnos kevésnek bizonyult.

Soproni SI „A"

Csátaljay Gábor:

Második meccsünkön már sokkal jobban játszottunk, de meg kell tanulnunk, hogy 40 percig tart a játék, és nem férnek bele 5 perces kihagyások egy ilyen jó ellenfél ellen.

Dávid Kornél KA „A"

Hegedűs Péter:

Sikerült felpörögni a meccsre, és fejben rendezni, hogy mindennek az alapja a védekezés. Igazi csapatmunkával sikerült nyerni!

Vármegyei szövetségek