MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya 90-64
25
May
2017
MAFC – Zsíros Akadémia Kőbánya 90-64
2017. május 25.  |  17:52
A mérkőzés elején a Kőbánya nem igazán tudott mit kezdeni a MAFC agresszív védekezésével, így a MAFC gyors támadásokkal hamar előnyre tett szert. Az negyed közepén a Zsíros Akadémia is sebességi fokozatot váltott védekezésben, így az első játékrész végén 22-22 volt az állás.

A második negyedben is az egészpályás letámadásé volt a főszerep, kevés kosár esett. Sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a fizikális játékuknak és támadólepattanóiknak köszönhetően a MAFC-nak sikerült ellépnie pár ponttal. A félidő végére még egy lapáttal rátettek, palánk alatti fölényüket kihasználva 12 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a MAFC uralta a palánk alatti területet és tovább növelte a különbséget. A Darazsak edzője 19 pontos hátránynál kért időt, de ez sem segített, így a negyed végére 20 pont fölé kúszott a különbség.

A záró etapra már eldőltek a lényegi kérdések, nem forgott veszélyben az újbudaiak győzelme. Tovább növelték előnyüket, látványos blokkokkal és leindításokkal szórakoztatták szurkolóikat. A végeredmény 90-64, a két budapesti csapat nyitómeccsét simán húzta be a MAFC.



MAFC

Csányi Zoltán: Nehezen indult, könnyebb lett a vége.



Zsíros Akadémia Kőbánya

Tápai Zsolt: Szívvel lélekkel küzdöttünk, a mi szemünkben győztesek a srácok. Nagyon szeretem ezt a csapatot.

 

Vármegyei szövetségek