Kecskeméti KA – Széchenyi KA 76-54
25
May
2017
Kecskeméti KA – Széchenyi KA 76-54
2017. május 25.  |  12:18
A Kecskemét csoportjából a harmadik helyen, a Győr negyediken kvalifikálta magát a keresztjátékba.

Révész B. remek egyéni megmozdulás után tette be a gyűrűbe a labdát rögtön az első akcióból (2-0). Felváltva potyogtak a kosarak, öt perc elteltével nem sikerült meglépnie egyik csapatnak sem, Bánszegi két egyesével 7-8 volt az állás. A túloldalt Burján volt leginkább elemében (11-10). Gálos mesternek ez nem tetszett, időkéréshez folyamodott. Kurtz triplája tovább növelte elégedetlenségét (14-10), de Baffy utolsó másodpercekbeli hármasa némileg megnyugtatta (17-17).

A második negyed kezdetén Révész B. lekopizta meccs eleji szólóját. Agresszívebben védekezett a Kecskemét, és a palánk alatt is pontosabbak voltak (25-19). A zöldek akcióból alig találtak be, pontjaik felét büntetőkből gyűjtötték össze, a játékrész derekán tíz ponttal elhúztak a fehérek (32-22). Az érdemi előny a félidő végéig kitartott, ebben oroszlánrésze volt a 17 pontot termelő Burjánnak (40-31).

A csapatok fordultak, de a játék képe nem változott, kontroll alatt tartotta a meccset a Kecskemét, a Győr nem tudott közelebb férkőzni Földi edző alakulatához. Öt perc elteltével 52-39-et mutatott a tábla, ekkor a zöldek kértek egyperces pihenőt. Biczó és Szirony pontjaival hét pontra csökkent a differencia (52-45). A pontosan célzó Király és Révész B. viszont tettek róla, hogy helyreálljon a rend (58-45).

A zárószakasz negyedik percében Burján villanásainak tapsolhattak, előbb egy príma triplát hintett, majd egy lopott labdát pakolt be a gyűrűbe (65-48). A Rába-parti gárda azonnal időkéréssel reagált. Nem sokkal később azonban Kurtz duplájával kerek húsz egységre nőtt a különbség, és eldőlt a találkozó sorsa (70-50). Az utolsó percre becserélt Konfár triplája már csak hab volt a kecskeméti tortán.

A találkozó győztese pénteken az 5. helyért szállhat harcba, a vesztes pedig a 7. helyért mérkőzhet.

Legjobb pontszerzők: Burján 26, Révész B. 21, Kurtz 11, ill. Biczó 14, Baffy 11.

Földi Attila, Kecskeméti KA: - A tornán most sikerült a legjobb arcunkat mutatni, nagyon örülök ennek az eredmények. Holnap nagyot fogunk harcolni, de már elégedetten megyünk haza.

Gálos László, Széchenyi KA: - A torna során nem tudtunk mit kezdeni meghatározó játékosaink gyenge teljesítményével, ami első sorban a kapott pontok terén mutatkozott meg. Így nem könnyű ilyen szinten mérkőzést nyerni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_34

Vármegyei szövetségek