Széchenyi KA – DVTK-ÉLKSK 46-57
24
May
2017
Széchenyi KA – DVTK-ÉLKSK 46-57
2017. május 24.  |  19:38
A két nyeretlen csapat találkozóján a csoport harmadik helye volt a tét.

A nagy érdeklődésre számot tartó találkozó kezdetén Halász egy beszédülős triplával tüzelte fel a publikumot, míg Biczó három darab büntetőt is értékesített (3-3). Két perc elteltével máris leültek a kezdőötösök egyet szusszanni, Magyar edző kért a hazaiaknak időt (5-8). A sok hibával tarkított játékban Biczó egymaga tartotta a lépést a Diósgyőrrel, mikor kilencedik pontját is megszerezte (9-10). Fordult a kocka, a Győr 14-12-es vezetésnél folyamodott időért. Ocsenás ziccerével az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a negyedet (20-20).

A második játékrész paprikás hangulatban kezdődött, nagyon akartak a csapatok. Téringer itt, Kiss ott duplázott (24-24). A negyed felénél Baffy triplája halkította le a közönséget, de Ocsenás egy kétpontossal újra felcsavarta hangerőt (27-28). Gálos mester pedig 27-30-nál egy percre igénybe vette tanítványai figyelmét. Kiss dupláival és Ocsenás büntetőivel így is tíz pontra dagadt hazai előny (27-37). Rozmán és Király tett róla, hogy a nagy szünet után is maradjon ok az izgalomra (31-37).

A folytatásban sok volt a pontatlanság, a kihagyott könnyű ziccer, és kevés a kosár. Öt perc elteltével a két csapat összesen öt pontot tudott összehozni (33-40). Aztán a DVTK megrázta magát és egy perc alatt hat egységet termelt. Frindt tempója tapsra ragadtatta a lelkes közönséget, Gálos edzőt pedig időkérésre kényszerítette (33-46). Kapaszkodott a Győr, a DVTK igényelt egy perc pauzát (37-46). A játékrész végén Kiss huszadik pontját is megszerezte (39-52).

Az utolsó negyed negyedik percében biztosan őrizte előnyét a piros-fehér gárda (46-56), köszönhetően annak is, hogy Kiss nem állt le a pontgyártással és a lepattanógyűjtéssel; az előbbiből ekkor 24-et, az utóbbiból 22-et jegyzett a diósgyőri center. A hazaiaknak - a több száz fős drukkerhad nagy örömére - sikerült megszerezniük első győzelmüket.

Legjobb pontszerzők: Biczó 13, Rozmán 10, Baffy 10, ill. Kiss 24, Ocsenás 10.

Gálos László, Széchenyi KA: - Gratulálok a csapatomnak, hogy ilyen játékvezetés mellett is sportolók tudtak maradni.

Magyar Gergely, DVTK-ÉLKSK: - Bár most sem játszottunk jól, de a szívünk vitt minket, és a szurkolókkal együtt sikerült kiharcolnunk első győzelmünket.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_32

Vármegyei szövetségek