Csata DSE „A” – Csata DSE „B” 53-38
24
May
2017
Csata DSE „A” – Csata DSE „B” 53-38
2017. május 24.  |  18:06
A Csatások házi rangadóján korábban egyszer az „A" (45-29), egyszer pedig a „B" alakulat (60-56) diadalmaskodott. Tegnap mindkét együttes két győzelemmel rajtolt, behúzta meccseit a Sopron és a Kecskemét ellen. A Csaták csatájának tétje a csoportelsőség volt.

A Csata „A" fehérben, a serdülőkorú játékosokból álló Csata „B" sötétkék mezben vonult ki a találkozóra. A „kis" Csata kezdett jobban, 2-4-nél Wéber Krisztina időkéréssel parancsolt megálljt a B-sek lendületének. Masszívan védekeztek a kékek, és Dénes 2+1 pontjával növelték előnyüket (2-7). Hét perc elteltével - Angyal triplájával, majd duplájával - egalizált a „nagy" Csata (7-7).

Egypontos Csata „A" vezetéssel startolt a nagy taktikai harcot hozó találkozó második etapja. Mányoki hármasával és ziccerével megléptek a fehérek (17-11). Két perce rá, 21-15-nél Tursics edző tartott egyperces fejmosást lányainak. Szép távoli dobásokkal szaporították pontjaikat mindkét oldalon, Sütő utolsó minutumban betalált trojkája tett három pontot a negyed végére (29-21)...

A presztízscsata második félidejének elején gyorsan tíz egységre nőtt és stabilizálódott a különbség (33-23). A kékek megakadtak a ponttermelésben, hat perc alatt csak kettőre futotta erejükből, ezt elégelte meg Boros és hajított egy hármast (35-26). Mányoki sikeres közelije után Tursics edző ismét egyperces eligazítást tartott (43-30).

A Csata „A" megnyugtató, 15 pontos előnyével fordultak a csapatok az utolsó negyedre. Nánási kétpontosa után pedig már 49-30 állt a táblán. A félidő felénél Munteán és Várszegi gyors kosárváltását követően 53-32 volt az eredmény. Majd a Csata „B"-s Dénes két ziccere után Wéber edző rendelte magához övéit (53-36). Steier duplájával ért véget a Csaták csatája.

Legjobb pontszerzők: Sütő 12, Mányoki 9, ill. Boros 9, Dénes 9.

Zelenák Wéber Krisztina, Csata DSE „A": - Köszönjük a ,,B" csapatnak a különböző védekezésfajtákat, amit azért kaptunk, hogy felkészülhessünk a következő meccsekre. Sok-sok sikert kívánok a továbbiakban ennek a tehetséges csapatnak!

Tursics Krisztián, Csata DSE „B": - Sosem egyszerű egy ilyen meccset játszani, mert jól ismerjük egymást, ezért volt ilyen kevés pont. Nagyon jó felkészülés volt mindkét csapatnak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_27

Vármegyei szövetségek