Kecskeméti KA – Soproni Darazsak Ak. 55-54
24
May
2017
Kecskeméti KA – Soproni Darazsak Ak. 55-54
2017. május 24.  |  15:55
Igazi ki-ki meccseket vívtak egymással korábban a csapatok, mindkétszer a hazai együttesnek sikerült otthon tartani a két pontot: Kecskeméten 58-55, Sopronban 56-50 volt az eredmény. Tegnap mindkét csapat, mindkét meccsén alulmaradt a Csata „A" és „B" csapataival szemben. A csoport harmadik helye volt a tét.

Nagy elánnal estek egymásnak az együttesek, Cser duplájára, Király azonnal ugyanilyet szórt, az első három perc csak ezt a négy találatot hozott (2-2). Kiegyenlített volt a játék, hat perc után 8-8 állt a táblán. Majd Révész B. közeli kettesére Karácsony egy szimplával reagált (10-11).

A második játékrészben is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Két perc után a - sorozatosan eladott labdák miatt - Földi mesternél azonban elszakadt a cérna, időt kért, és ledorongolta lányait. Fekete hallgatott a trénerre, és kétszer is betalált egymás után közvetlen közelről (20-21). Majd Révész B. percei következtek, ő is két alkalommal volt eredményes (24-23). Erre a Sopron is szünetelt egyet, utána Karácsony hármasával visszavette a vezetést (24-25).

A félidőt követően Varga megdobta tizedik pontját, ezzel tartották minimális előnyüket a Darazsak (28-30). A Révész B., Burján duónak viszont nem tetszett ez az állás, és együttes erővel fordítottak (38-35).

Öt pontos kecskeméti vezetéssel vágtak neki a csapatok a záró felvonásnak (40-35). Ilyen messze még nem voltak egymástól felek. Hat perccel a vége előtt ki más, mint a huszadik pontját jegyző Révész B. növelte tovább a távolságot (47-40). Három perc volt csak vissza, mikor Balogh duplájára Burján rögtön válaszolt (52-48). A drámai végjátékban - Balogh dobott a dudaszóban egy duplát a hármas vonaláról - jobban koncentráltak a kecskemétiek, a szerencsével sem álltak hadilábon, és megszerezték első győzelmüket. A Sopron még nyeretlen a tornán.

Legjobb pontszerzők: Révész B. 20, Burján 16, ill. Varga 12, Balogh 20.

Földi Attila, Kecskeméti KA: - Nagyon boldogok vagyunk, bár nem játszottunk olyan jól, mint ahogy szerettünk volna. Gratulálok az ellenfélnek is!

Czirják Szilvia, Soproni Darazsak Akadémia: - Sokkal jobb kosárlabdát tudtunk játszani, mint tegnap. Nagyon sajnálom a végjátékot. Megyünk tovább, és próbálunk minél többet fejlődni az elkövetkezendő mérkőzéseken.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_26

Vármegyei szövetségek