Kosárlabda Akadémia Pécs – Széchenyi KA 81-60
24
May
2017
Kosárlabda Akadémia Pécs – Széchenyi KA 81-60
2017. május 24.  |  13:29
Tegnap a Győrt simán kikapott a Vasastól (47-83), a Pécs drámai csatában, hosszabbításos meccsen gyűrte le a Diósgyőrt (64-62).

A pécsiek első rádobása azonnal utat talált a karikába, Varga tripláját, Radonjic két darab egyese követte, miközben a Rába-partiak sorra célt tévesztettek (5-0). A negyed felénél Varga távoli duplájával 13-4-re vezetett a baranyai gárda. A túloldalt csak Rozmán megmozdulásai jelentettek némi veszélyt. A játékrész hajrájában, Curakovic vezérletével 9-0-s szériát mentek a pécsiek.

A második szakasz elején kezdett felébredni a Győr, két perc alatt szerzett annyi pontot, mint az első negyedben összesen, és Rabi ziccerével 26-12-re zárkózott. A győri lendület tovább tartott, Biczó kettesével már 32-21 állt a táblán. Wentzel büntetői és hármasa, azonban megnyugtatta a pécsieket (39-22).

Fordulás után Rácz és Wentzel is triplázott majd duplázott is egyet-egyet, záporoztak a kosarak, alig telt el négy perc, mikor 55-36 volt az állás. 60-39-nél szakadt meg a pontgyártás, de csak azért, mert a Pécs mestere időt kért.

Az utolsó etap is pontgazdag játékot hozott. Hiába volt Rozmán szép hármasa, Curakovic büntetőinek is köszönhetően hamar 30 egységre tornázta előnyét a Pécs (74-44). Kéita és Biczó sorozatos dupláival valamivel közelebb került a Győr vetélytársához, de győzelmét veszélyeztetni nem tudta.

Az eredmény azt jelentette, hogy „A" jelű csoportból a Vasas mellett a Pécs jutott be a holnapi elődöntőkbe.

Legjobb pontszerzők: Curakovic 18, Wentzel 18, Vojinovic 14, Radonjic 10, ill. Rácz 10, Biczó 17.

Ninkovic Marija, Kosárlabda Akadémia Pécs: - Nagyon fontos meccs volt, mert ezzel a győzelemmel sikerült kiharcolnunk a négybe jutást. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és az ellenfélnek is a sportszerű játékhoz!

Gálos László, Széchenyi KA: - Az első negyedben még a tegnapi napot idéztük, nagy örömömre a folytatásban elkezdtük az országos döntőt. Sajnos, két bedobónkat is elvesztettük, remélem, hogy még pályára tudnak lépni a továbbiakban!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_31

Vármegyei szövetségek