Soproni Darazsak Akadémia – Csata DSE „A” 46-75
23
May
2017
Soproni Darazsak Akadémia – Csata DSE „A” 46-75
2017. május 23.  |  21:03
Az alapszakasz mindkét meccsén a fővárosiak örülhettek, Sopronban 66-48-ra, Pesten 85-28-ra nyertek. Itt az országos döntőn a Sopron a Csata „B" ellen vereséggel kezdett (47-70), míg a Csata „A" a Kecskemétet biztosan verte (71-47).

Három perc elteltével, Pálinkás kosarával 4-9 állt az eredményjelzőn, Dominált a Csata ,,A", de tartotta magát a Sopron. Schöll találatával kapaszkodtak a Darazsak (7-11), mikor a negyed felénél időt kért a Csata. Majd Mányoki triplája szépen ült a gyűrűben. Fokozatosan növelte előnyét a bajnokaspiráns, Farkas kettesével már 7-19-et mutatott a tábla.

A második szakaszban felszívták magukat a Darazsak, és Ursta közeli duplájával négy pontra jöttek fel (19-23), időt kért Wéber Krisztina. De továbbra is jól küzdött a Sopron, sőt két perccel a negyed vége előtt Úr hármasával ki is egyenlített (26-26).

A második félidő elején a Sopron még mindig állta a sarat, nem ismertek elveszett labdát, remekül küzdöttek, és Varga triplájával 32-30-ra fordítottak. Majd a Csata ,,A" rohant egy nagyot, kilenc pontot dobtak zsinórban. Jött is a menetrendszerű időkérés (32-39). Úr triplájával újra fenyegette a kékeket (35-39). A negyed végére összekapta magát a jóval esélyesebb fővárosi csapat, és Munteán fontos pontjaival megnyugtató előnyre tett szert (37-52).

A zárónegyedben még rátett egy lapáttal a pesti gárda, Mányoki találataival hamar húsz fölé tornázta a különbséget (39-60). Fokozatosan készült el erejével a Sopron, a Csata ,,A" tetszés szerint érte el pontjait, és a nehézkes első félidő után könnyű sikert aratott.

Így biztossá vált, hogy a szerdai meccsek eredményétől függetlenül a Csata mindkét csapata az 1-4. helyért küzdhet majd, míg a Sopron és a Kecskemét az 5-8. pozíciókért szállhat harcba a torna utolsó két napján.

Legjobb pontszerzők: Varga 7, Úr 11, Ursta 7, ill. Dénes 15, Mányoki 17, Farkas 9.

Czirják Szilvia, Soproni Darazsak Akadémia: - Sajnos, csak egy félidőt bírtunk el fejben és erőben. Igyekszünk a torna további részében ezeket a perceket nyújtani.

Zelenák Wéber Krisztina, Csata DSE „A": - Az első félidőt szeretnénk elfelejteni. A második félidőben újrakezdtük a meccset, visszajött a dobóformánk. Az ellenfél kevés pontot dobott, de mi sem találtunk be, így nehéz meccset nyerni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_25

Vármegyei szövetségek