Csata DSE „B” – Kecskeméti KA 66-47
23
May
2017
Csata DSE „B” – Kecskeméti KA 66-47
2017. május 23.  |  20:06
Az alapszakaszban Kecskeméten simán (69-43), míg Budapesten csak nehezen (60-55) nyert a Csata „B". Itt az országos döntőn a Csata „B" a Sopron ellen győzelemmel kezdett (70-47), míg a Kecskemét a Csata „A"-tól nagyon hasonló különbséggel kapott ki (47-71).

Révész B. duplájával, kecskeméti csapdákkal, labdaszerzésekkel indult a találkozó. A Csata ,,B", mint az első meccsen, most is kicsit beragadt, nem találta játékát. Az etap derekán, Király tripláját követően, 4-9-nél Tursics edző időt kért. A folytatás is sok hibával tarkított, kiegyenlített játékot hozott. Pánczél közeli duplájával egyenlített a Csata ,,B" (14-14), majd Madár négy pontjával át is vette a vezetést (18-14).

A második negyedben Madár újabb találataival tovább szárnyaltak a kék-fehérek, a negyed felénél már tíz ponttal vezettek (28-18). Schlégl triplájával csalta a távolságot a Kecskemét (30-23), Habling utolsó minutumban elhelyezett duplájával azonban a Csata ,,B" megnyugtató előnnyel zárta a félidőt (38-24).

A harmadik szakaszt a csatás Boros hárompontosa indította, ugyanilyen értékű találattal válaszolt Király (41-27). Majd a kecskemétiek percei következtek, Király és Révész B. vezérletével öt pontra zárkóztak (43-38). A Csata ,,B" mestere ekkor egy percre magához intette tanítványait. Használt a pauza, megállították a pirosak felzárkózását, Habling duplájával ért véget a negyed (47-40).

Nyílt állásból vette kezdetét a negyedik etap, aminek az elején Boros és Habling is egy-egy hárompontossal nyugtatta meg a Csata ,,B" szurkolóit (53-40). Madár kettese viszont már sok volt Földi edzőnek, aki időt kért (55-40). Majd 61-46-nál a fővárosiak igényeltek egy perc szünetet. Az angyalföldiek innentől már kontroll alatt tartották a találkozót, és megszerezték második győzelmüket.

A „kis" Csata nagy éve az idei, hiszen a serdülőkorú játékosokból álló csapat korosztályának bajnokságát másfél hete megnyerte, most pedig az eggyel nagyobbak között is bizonyított, és szinte biztos, hogy éremért játszhat majd a torna utolsó napján.

Legjobb pontszerzők: Madár 18, Boros 16, Habling 16, ill. Király 12, Schlégl 12.

Tursics Krisztián, Csata DSE ,,B": - Hasonlított a találkozó a délelőtti meccshez, nagyon jól játszott a Kecskemét, de ismét sikerült átlendülnünk a kezdeti megilletődöttségen. Gratulálok csapatomnak a négy közé kerüléshez!

Földi Attila, Kecskeméti KA: - Ezen a meccsen már jobb teljesítményt nyújtottunk, voltak jó periódusaink. Holnap erre próbálunk majd építeni. Gratulálok az ellenfélnek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_24

Vármegyei szövetségek