Ünnepélyes megnyitó
15
May
2017
Ünnepélyes megnyitó
2017. május 15.  |  02:05
Az első két összecsapást követően ünnepélyes keretek között került sor az idei Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi és női négyes döntőjének megnyitójára.

Először Rakaczki Zoltán, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja, egyúttal a szervező Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club ügyvezető elnöke gratulált a döntőbe jutott 4 férfi és 4 női csapatnak. Elmondta, hogy a MEFS 43 sportágban hirdet országos egyetemi bajnokságot, amelyek közül a kosárlabda kiemelkedik, hiszen egész tanévet átölelő versengésről van szó, ahol a résztvevő csapatok mintegy 200 mérkőzést játszanak egymással - köszönhetően a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a MEFS közötti példaértékű együttműködésnek.

Prof. Dr. Kékesi Tamás, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektor-helyettese örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a Miskolci Egyetem lehet a házigazdája az egyik legrangosabb egyetemi országos bajnokságnak. Fontosnak nevezte, hogy egy felsőoktatási intézmény az oktatói, kutatói munka mellett a sportéletre is hangsúlyt fektessen, egyúttal méltatta a résztvevőket, mert a tanulást és a sporttevékenységet képesek összehangolni, egyaránt magas szinten folytatni. Beszédében emlékeztetett arra is, hogy a döntő győztesei jogot szereznek a nyári, Miskolcon megrendezésre kerülő Kosárlabda Egyetemi Európa-bajnokságon történő indulásra.

Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek