Vasas Akadémia - Csata DSE 53-89
14
May
2017
Vasas Akadémia - Csata DSE 53-89
2017. május 14.  |  17:22
A döntő nagy kérdése az volt, hogy a Vasas Akadémia meg tudja-e szorongatni az egész évben minden meccsét, így a döntő eddigi négy találkozóját is magabiztosan nyerő Csata DSE együttesét.

Hat perc kellett ahhoz a kékmezes csapatnak, hogy 10 pontos előnyre tegyenek szert - a 14 csatás pontból nyolcat Boros vállalt magára (4-14). Nem tudta tovább növelni az előnyét azonban Tursics Krisztián együttese, aki 7-17-es állásnál rendelte magához lányait. Volt pontatlanság és fault is bőven mindkét oldalon, ezáltal a Vasas tartani tudta a 10 pontos különbséget az első negyed végéig (11-21).

Vígh pontjaival hét pontra jött fel a Vasas a második negyed elején (16-23), ezt Dúl sikeres büntetőivel még tovább faragta (18-23). Nem tudott a Vasas védekezése mellett a korábban látott hatékonysággal kosárlabdázni a Csata, így még a 18. percben is csak öt pont volt a kékmezesek előnye (26-31). Oda-vissza letámadtak a csapatok a negyed utolsó másfél percében, és ez a Csatának kedvezett, az utolsó nyolc másodpercben két kosarat is szereztek, így a félidőre sikerült kiharcolniuk az addigi legnagyobb, 13 pontos különbséget (30-43).

Habling és Madár pontjaival fél perc alatt 17 pontra "hízlalta előnyét" a Csata (30-47). Egyértelműen ők ketten vitték ezekben a percekben a kékmezes csapatot, akik egy 3-12-es etappal a húszpontos különbséget is átlépték a 24. percben (33-55). Egyértelműen felpörgette a játékot a Csata a harmadik negyedre, ezzel pedig állva hagyta az első félidő végéig remekül küzdő Vasast (34-61). A 28. percben a kétszer annyi dobott pontot súrolta Tursics Krisztián csapata (36-71), amikor Kertész Dávid kikérte második idejét a negyedben. Elképesztően erős, 9-32-es harmadik játékrészt produkált a Csata, ezzel pedig eldöntötte az aranyérem sorsát (39-75).

Nem hozott sok pontot a kiegyenlített utolsó negyed már (14-14), ám a Csata magabiztos győzelme a második félidőben már nem forgott veszélyben. A Vasas az első félidőben nagyot küzdött és a vártnál talán nagyobb erőbedobásra késztette a kék-fehér csapatot, ám a második félidőben már nem tudta megakadályozni a Csata sima győzelmét.

Ezzel eldőlt, hogy a tini és a junior (BEAC-Csata) után a serdülők között is a Csatás lányok örülhetnek, Tursics Krisztián pedig harmadik aranyérmét vehette át, egyben másodszor pezsgőzhetett a Gabányi parkettjén.

Vasas Akadémia: Góczán 8, Boros L., Mányoky 4, Dombai 13/3, Rajaram. Cs: Dúl 6, Tóth F. 2, Mudra 6, Vígh 10, Sitku, Keszy-Harmath 4.

Csata DSE: Pánczél 9/3, Boros J. 15, Orosz, Telegdy 2, Madár 25. Cs: Hajdó 2, Rakita 2, Habling 18, Várszegi 8, Dénes 2, Krasovec, Tóth F.

Kertész Dávid: Hatalmas gratuláció a lányainknak, hogy döntőt tudtak játszani ebben a serdülő korosztálynak. Külön öröm, hogy ez a nyolc-kilenc korosztályos válogatottal felálló Csata egyedül ellenünk nem tudta megdobni a száz pontot. Ez a lányok kiváló védekezésének dicsérete. Gratulálok a Csatának, ilyen kitűnő csapattal megérdemelten lettek országos bajnokok.

Tursics Krisztián: Először is gratulálok a Vasasnak, akik elképesztően jó első félidőt produkáltak. Azt gondolom, hogy a két legjobb csapat játszott egy magas színvonalú döntőt. Gratulálok a saját lányainknak, akik ez alatt az egy év alatt, a kettős terhelés alatt elképesztően sokat fejlődtek, mind a tizennégyen, ami számomra nagyon fontos volt. Szép évadot zártunk a serdülők között, most két nap pihi jön, aztán készülünk a kadett döntőre, ahol ezzel a csapattal szeretnénk ismét jól szerepelni. További sikeres folytatást kívánok mindenkinek a szezon hátralevő részére!

 

Vármegyei szövetségek