Török Flóris-Törekvés SE - KSC Szekszárd 52-64
14
May
2017
Török Flóris-Törekvés SE - KSC Szekszárd 52-64
2017. május 14.  |  15:28
Alakult a hangulat a Gabányiban a bronzcsatára - mindkét szurkolótábor dobokkal, dudákkal felszerelkezve érkezett buzdítani az övéit.

A Szekszárd kezdte jobban az összecsapást, Viszmeg és Vincze pontjaival 3-10 volt az állás, amikor Szilaski Tamás először időt kért. Nem sikerült azonban megváltoztatniuk a meccs menetét a fehéreknek, akik a 6. percre 11 pontos hátrányban voltak (3-14). Sokkal pontosabban és eredményesebben játszott a kékmezes csapat, így már az első negyed végén jelentősebb előnyben voltak (5-19).

Bátrabban kezdte a második negyedet a Törekvés, és ez pontokban is megmutatkozott - két perc alatt többet szereztek (6) mint az egész első negyedben (11-22). 13-22-nél jött is Harsányi Mária időkérése. Harcosabb lett a Törekvés, de túl sok volt az eladott labdájuk és a kihagyott helyzetük ahhoz, hogy közelebb tudjanak zárkózni a Szekszárdhoz. Így maradt az első negyedben kiharcolt szekszárdi előny a félidőre is (19-33).

Hat nullával kezdett a Szekszárd, ezzel pedig 3 perc alatt húsz pontra tornázták a különbséget (19-39). Kelemen vette a hátára a Törekvést, de pontjai és lepattanói annyit eredményeztek , hogy nem tudott jobban ellépni a Szekszárd (27-45) . Néhány szép megmozdulással visszaállította a 20 pontohoz közeli különbséget a negyed végére a tolnai csapat (32-51), miközben a Törekvés lányai a rengeteg kihagyott büntető (18) miatt is boszankodhattak.

Strbik két duplájával egy perc alatt 15 pontra módosult a különbség (36-51) a záró játékrész elején, Harsányi Mária rögtön magához is rendelte lányait. Felváltva estek a pontok a negyed közepéig, állandósult a 14-16 pont közötti különbség (41-57). Négy és fél perccel a vége előtt a Törekvés felzárkózott 11 pontra, de ez volt a legkisebb különbség, amit ki tudtak harcolni, a Szekszárd pedig nem engedte már ki a kezéből a mérkőzést, így a junior után a serdülők bronzérmét is hazavitték a Gabányiból.

Török Flóris-Törekvés SE: Redling 8/3, Altmann 7, Szopka, Hoffmann 1, Szabó 4. Cs: Egri 2, Kelemen 15, Strbik 9, Solymosi 3, Horváth, Szúcs 3, Darázsi.

KSC Szekszárd: Vincze 27, Holcz, Viszmeg 8, Haag, Andi 4. Cs: Dér 3, LEskó 2, Sinka 2, Marsai 3, Miklós 6, Renczes 7.

Szilaski Tamás: Reális eredmény született, a meglepetéshez sokkal jobban kellett volna játszanunk. Nem sikerült, de ezzel együtt is gratulálok a lányoknak a negyedik helyhez! Köszönjük a BEAC-nak a rendezést!

Harsányi Mária: Nagyon kemény mérkőzés volt a bronzéremért, remek első negyed után többször visszajött a meccsbe a nagyot küzdő Törekvés, de Vincze Niki klasszisa eldöntötte a meccset és nagy örömünkre megszereztük a bronzot! Köszönöm a játékosaimnak az egész éves munkát és szurkolóinknak a buzdítást!

Vármegyei szövetségek