Soproni Darazsak Akadémia - MTK Budapest  58-46
14
May
2017
Soproni Darazsak Akadémia - MTK Budapest 58-46
2017. május 14.  |  11:09
Inkább a küzdelem, mint a szép és pontos játék dominálta a 7. helyért vívott mérkőzés első perceit. Négy percig nagyjából fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a Sopron tudott 5 pontos előnyt kiharcolni, ki is kérte idejét Dohar István (8-3). Nem sikerült fordítani a mérkőzés menetén a kékmezes fővárosiaknak, a Sopron a 8. percre elérte a 10 pontos különbséget (13-3). Dénes pontjaival és büntetőkből faragta a különbséget az MTK, közelebb is érhettek volna, de sok volt a pontatlanság a vonalról (13-8). Az első negyed után 7 ponttal tartott előrébb a Sopron (15-8).

Jobban kezdte a Sopron a második negyedet, az MTK-sok sorra adták el a labdákat a soproni letámadás ellen, így gyorsan elhúzott a sárgamezes csapat (24-11). A negyed második fele azonban az MTK-nak sikerült jobban, egy 1-9-es sorozattal 5 pontra csökkentették a hátrányukat (25-20), a félidőben végül 7 pontos soproni előnyt jegyezhettünkf fel (27-20).

A fordulás után Úr és Karácsony pontjaival pillanatok alatt megduplázta előnyét a Sopron (35-21). Miután 10-1-et csinált a hazai csapat két és fél perc alatt, Dohar István magához rendelte lányait (37-21). Sok volt a hiba és a labdaeladás az kékmezeseknél, így a negyed második felére megközelítette a húsz pontot a két együttes közötti differencia (44-25). Ezt az előnyt gyakorlatilag a negyed végéig meg tudta őrizni Veres Stoics Judit együttese (48-30).

Az utolsó negyedben az MTK neve mellé került több pont, egy soproni sportszerűtlen és technikai után 11 pontig jöttek fel (55-44), de az idő már kevés volt ahhoz, hogy érdemben változtathassanak a játék képén, ezzel pedig a Sopron szerezte meg a torna során az első győzelmét, és ők végeztek a döntő hetedik helyén.

Soproni Darazsak Akadémia: Pfeiffer 2, Lajtai 8, Úr 11/3, Konkoly 7, Karácsony 8. Cs: Domnokos, Farkas 1, Ursta 8, Gottschling 6, Tarr 2, Soós, Balogh 5.

MTK Budapest: Bojtár 5, Sárközy, Herczeg 1, Dénes 12, Nagy 2. Cs: Gróf 13, Jankó 6, Tóth, István, Szabó 2, Molnár, Szűcs 5.



Veres Stoics Judit: Nagyon mélyről jöttünk vissza, ennek az egy győzelemnek is nagyon örülünk most, nagy értéke van a csapat számára.

Dohar István: A korai mérkőzések soha nem voltak az erősségeink... Sokkal agresszívabban védekezett a Sopron, mi puhák voltunk hátul, és ez hozta magával, hogy támadásban sem tudtunk eredményesek lenni. Miután felébredtünk tudtunk egy viszonylag jó meccset játszani végül. Hajtottak a lányok, gratulálok nekik és az ellenfelünknek is.

Vármegyei szövetségek