Széchenyi KA - Soproni Darazsak Akadémia 60-54
13
May
2017
Széchenyi KA - Soproni Darazsak Akadémia 60-54
2017. május 13.  |  11:53
A csoportmeccsek lezárultával megkezdődtek a helyosztók a serdülők között az országos döntőben. Elsőként a Soproni Darazsak Akadémia és a Széchenyi KA csapatai mérkőztek meg egymással.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben, a 6. percben először vezetett négy ponttal a fehérmezes győri alakulat (11-7). Elég volt azonban két védekezési hiba és egy eladott labda, és máris ismét egál volt az állás (11-11). Az első negyed végén a Sopron tartott két egységgel előrébb, elsősorban Karácsony kilenc pontjának köszönhetően (15-17).

Három perc után 5-2-es negyedbeli eredményt regisztrálhattunk, 20-17-nél időt is kért Veres Stoics Judit. Fel is zárkóztak 20-20-ig, ám onnan egy 10-0-ás sorozatot repesztett a Győr, és előnyüket a nagyszünetig nagyjából őrizték is (30-24).

A harmadik negyed eleje abszolút a Győré volt, fokozatosan tornázták előbb 10 pont fölé a különbséget, majd 53-36-nál 17 pontos előnyük volt. Kevesen gondolták, hogy innen még szorossá válhat a mérkőzés, de az utolsó negyedben a Sopron magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. 56-52-nél négy pontra zárkózott a Sopron, és két perccel a vége előtt teljesen nyílt volt a mérkőzés. A Győr azonban nem engedte ki a kezéből már a meccset, ezzel pedig ők mérkőzhetnek meg az utolsó napon az ötödik helyért.

Széchenyi KA: László 4, Ferenczi 5, Pénzes 3, Bende 6, Reider 1. Cs: Rozmán 13, Suga 4, Kovács 8, Milkovics, Nagy 2, Kéita 14.

Soproni Darazsak Akadémia: Lajtai 6, Karácsony 18, Konkoly 2, Úr 13, Ursta 6. Cs: Berki, Gottschling 2, Pfeiffer, Balogh 4, Soós 2, Farkas 1.



Tullner Krisztián: Kapkodva és sok hibával kezdtük a mérkőzést, aztán sikerült lehiggadnunk és ezáltal pontosabbá vált a játékunk. A második félidőben sikerült elhúznunk az ellenfelünktől és a megszerzett előnyt megtartani a végéig. Gratulálok a lányoknak és az ellenfélnek is!

Veres Stoics Judit: Az utolsó hat percben csináltuk azt, amit az egész mérkőzésen kértem. Sajnos csak öt ember tudta megvalósítani azt, amit mondtam. Gratulálok a Győrnek!

Vármegyei szövetségek