Csata DSE – Soproni Darazsak 103-34
12
May
2017
Csata DSE – Soproni Darazsak 103-34
2017. május 12.  |  22:16
A nap utolsó mérkőzése teljes egészében tét nélküli volt: az már reggel eldőlt, hogy a Csata megnyerte saját csoportját, a késő délelőtti mérkőzésen pedig az is, hogy a Sopron már nem juthat be a legjobb négy közé.


Ahogy az várható is volt, a kevés játékossal rendelkező, és az eddigi szereplése miatt nyilván némileg csalódott soproniak nem tudták megnehezíteni az abszolút favorit Csata dolgát. Gyorsan kialakult a tíz pontos különbség a csapatok között, a Madár által vezetett fehér csapat már az első negyed után 16 pontos előnyben volt (29-13). A második negyedet ezúttal is nagyon „megnyomta" Tursics Krisztián csapata, csupán négy pontot engedélyeztek a soproniaknak, miközben majdnem harmincat dobtak, így 56-17 állt a félidőben a táblán.

Nem változott a játék képe a második félidőre sem. A Csata nagy tempót diktált, pontosabban, jobban játszott, sorra szerezték a labdákat, és szinte lemásolták a második negyed eredményét, ezúttal négy ponton tartva a Sopront. Az utolsó negyedben - ahogy eddig minden Csata-meccsen - csak a 100 pont elérése volt a kérdés, ezúttal Krasovec neve mellé került a 100. pont a 37. percben. A késő estébe nyúló mérkőzés végén 69 ponttal nyert a Csata (103-34), akik a KSC Szekszárd ellen harcolhatják ki a döntőbe jutást a holnap 16 órakor kezdődő mérkőzésen.

Csata DSE: Dénes 11, Telegdy 3, Orosz, Madár 26/3, Boros 11. Cs: Rakita 12, Habling 8, Kriston 2, Pánczél 8, Krasovec 10, Várszegi 9, Hajdó 3.

Soproni Darazsak: Úr 6, Berki 1, Ursta 5, Lajtai 2, Karácsony 7. Cs: Tarr 4, Balogh, Domonkos 2, Farkas, Konkoly 4, Pfeiffer 1, Gottschling 2.

Tursics Krisztián:Túl vagyunk a csoportmeccseken, játszottunk három viszonylag sima meccset. Jól játszottunk, mindenkit pályára tudtam küldeni és mindenki hozzátette azt, amit vártam tőle. Remélem, hogy a holnapi elődöntőre is át tudjuk menteni ezt a formát és tudjuk folytatni ezt a jó szereplést.

Veres Stoics Judit: Gratulálok a Csatának!


Vármegyei szövetségek