Török Flóris - Törekvés SE - DVTK-ÉLKSK 68-62
12
May
2017
Török Flóris - Törekvés SE - DVTK-ÉLKSK 68-62
2017. május 12.  |  20:17
Komoly tétje volt a találkozónak a két csapat között, hiszen mindketten egy-egy győzelemmel és vereséggel álltak az utolsó csoportmeccs előtt. E¿ pedig azt jelentette, hogy aki nyer, az mérkőzhet holnap a Vasas ellen a döntőbe jutásért.

Hangos, dobokkal felszerelt szurkolótábor érkezett bíztatni a Törekvés lányait, ezzel együtt a DVTK kezdte jobban a mérkőzést. Hat ponttal is vezettek a 8. percben, a Törekvés innen kapaszkodott fel egálra, ám az utolsó percekben a diósgyőriek értékesítettek néhány megítélt büntetőt, így 3 pontos előnyük volt 10 perc után (13-16).

Nem tudott egyik csapat sem nagyobb előnyre szert tenni a második negyed elején, jellemzően a DVTK vezetett 2-3 ponttal. A 3. percben aztán utolérte ellenfelét a Törekvés, sőt, Egri faultos duplájával át is vették a vezetést (22-19). Nagy volt az iram és sok a pontatlanság, ide-oda volt 1-1 pont az előny a második negyed közepén. Aztán robbantott egy nagyot a közönség által űzött Törekvés, Kelemen és Egri vezérletével 10 pontra megléptek (36-26), a félidőben pedig 8 ponttal vezettek (36-28).

Elég volt másfél perc és máris ellenfele nyakán loholt a DVTK a nagyszünet után (36-34). Sőt, egy 1-10-es rohanás végén már a pirosmezeseknél volt az előny (37-38). 39-40 után viszont megállt a Diósgyőr, sorra jöttek az eladott labdák és a rossz megoldások, a Törekvés pedig Egri eredményes játékára építve újra ellépett hét ponttal (47-40) - ki is kérte idejét Sörleiné Novák Judit. Miközben a DVTK játékosai csak a büntetővonalról tudtak betalálni, addig Solymosi duplájával a 28. percben ismét 10 pontra hízott a Törekvés előnye. Nagyon hullámzó volt a játék, a DVTK megint feljött öt pontra (51-46), de a negyed vége a fővárosiaknak sikerült jobban, akik megőrizték a 8 pontos előnyt a záró felvonásra (54-46).

Megint a DVTK kezdett jobban: 2 perc telt el az utolsó játékrészből, amikor újra négy pontra csökkent a differencia a csapatok között (56-52). Többször is növelhette volna előnyét a Törekvés, de rendre kimaradtak a helyzetek, ezt pedig megbüntette a DVTK, 4 perccel a vége előtt 1 pontra zárkóztak fel (60-59). Egri és Kelemen vitték a fővárosiakat, utóbbi még lendíthetett volna egyet csapata szekerén, ha bedobja a sportszerűtlenért megítélt két büntetőt, ám kimaradtak a dobások, így 1:45-tel a vége előtt maradt a 3 pontos differencia (64-61). Redling viszont nem hibázott, a DVTK edzője pedig kikérte utolsó idejét is a fehérmezesek öt pontos előnyénél (66-61). Hat pontos Törekvés előnnyel fordultak a csapatok az utolsó percre (68-62), innen pedig már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából Szilaski Tamás együttese, akik - talán némileg borítva az előzetes várakozásokat - a legjobb négybe kvalifikálták magukat, annulálva ezzel a DVTK tegnapi, Sopron elleni sikerét.

Török Flóris-Törekvés SE: Szopka 6, Redling 8, Altmann 5, Mohos, Szabó 5. Cs: Strbik 1, Solymosi 4, Kelemen 18, Egri 21.

DVTK-ÉLKSK: Balázs 1, Szegeczki N 22, Tőzsér 1, Varga 8, Kababik 6. Cs: Bacsó 12, Bodrogi, Suhajda 2, Vég-Dudás, Ocsenás 10, Pomázi.

 

Szilaski Tamás: Fantasztikusan nagyot játszottunk, nem igazán jól, de szívvel-lélekkel, ezzel pedig kiharcoltuk a négy közé jutást. Gratulálok a csapatomnak!

Sörleiné Novák Judit: Kiénekelték a sajtot a szánkból...

Vármegyei szövetségek