KSC Szekszárd - Vasas Akadémia 69-82
12
May
2017
KSC Szekszárd - Vasas Akadémia 69-82
2017. május 12.  |  17:52
Komoly csoportrangadónak ígérkezett a Vasas és a Szekszárd összecsapása, ami nem kis téttel bírt: aki nyer, minden bizonnyal elkerüli a másik csoportot már biztosan megnyerő Csata DSE alakulatát.Ennek megfelelően felfokozott hangulatban, hangos szurkolás mellett kezdődött a két csapat összecsapása. A Szekszárd ragadta magához a kezdeményezést, 7-2-re vezettek három perc után, majd kapaszkodni kezdett a Vasas. Többször is két pontra megközelítették a tolnai csapatot, ám az egyenlítés nem sikerült, a negyed végül négy pontos szekszárdi előnnyel zárult (20-16).

Jobban kezdte a második negyedet is a Szekszárd, 7 ponttal vezettek 3 perc után (25-18). Sokat rontott támadásban a Vasas, így a hazaiak tudták tartani előnyüket, 27-20-nál Kertész Dávid ki is kérte második idejét. Hatott az időkérés, 20 másodperc alatt Vígh két kosarat is szerzett, rögtön magához is rendelte lányait Harsányi Mária (27-24). Ott viszont hatástalan maradt az időkérés, a Vasas továbbra is pontosabban játszott támadásban, és egy 0-8-as sorozattal a 17. percben átvették a vezetést (27-28). Víghgel nem bírtak a szekszárdiak, akik támadásban is teljesen elbizonytalanodtak ebben az időszakban. Renczes törte meg a tolnaiak gólcsendjét, akik több labdát is szereztek ebben az időszakban, de egyiket sem tudták pontra váltani, így maradt a Vasasnál az előny (29-30). A félidőben 32-32 állt a táblán és abszolút nyílt volt a mérkőzés.

Dombai és Vígh vezetésével a Vasasé voltak a szünet utáni első percek (34-39). Amikor Mudra tempója is célt ért, először vezetett nagyobb előnnyel a pasaréti együttes (34-41). Harsányi Mária időkéréssel próbálta rendezni a szekszárdi sorokat, Viszmeg két kosarával fargták is a hátrányt (38-41). Ám a fellángolás nem sokáig tartott, a Vasas pontosabb volt támadásban és a 27. percre 10 pontos előnyt harcolt ki (38-48). A Szekszárdnál sok volt a hiba elől, és a fault hátul, így a Vasas tovább tudta növelni előnyét (44-57). A Vasas 13 ponttal vezetett a záró játékrész előtt (46-59).

Nem tudta érdemben megváltoztatni már a játék képét a Szekszárd a záró negyed első felében, gyakorlatilag végig tartotta a tíz pont körüli különbséget a Vasas. 4 perccel a vége előtt 4 pontra felzárkózott a fehérmezes csapat, innen sokáig nem mozdultak el a csapatok, ám végül a Vasas tudott még egyet újítani, az utolsó percre visszatornázta 10 pontra a különbséget, ezzel pedig eldőlt, hogy ők végeznek a B csoport első helyén, a Szekszárd pedig a Csata DSE ellen játszik a holnapi elődöntőben.

KSC Szekszárd: Andi 15/3, Haag 7, Viszmeg 9/3, Vincze 20, Dér 2. Cs: Marsai 2, Sinka, Miklós 5, Leskó 2, Renczes 7.

Vasas Akadémia: Boros 2, Mányoky 13, Góczán 5, Dombai 13, Rajaram. Cs: Vígh 15, Dúl 12, Mudra 11, Szerémy, Tóth 7, Keszy-Harmath 4.


Harsányi Mária: Az első két negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, de a harmadik negyedben sok buta hibát csináltunk, fejben nem voltunk a pályán. A 37. percben mégis visszajöttünk a meccsbe (67-71), de utána csak hibáztunk, így már csak a bronzéremért játszhatunk! Nagyon sajnálom, hogy ezzel a sok munkával, amit egész évben végeztünk, nem tudtuk elérni célunkat.

Kertész Dávid: Nagyon fontos meccset sikerült megnyernünk, ami azt mutatja, hogy a lányok képesek egymásért és a csapatért küzdeni. Gratulálok nekik és köszönjük a Szekszárdnak az újboli izgalmas tétmérkőzést.


Vármegyei szövetségek