MTK Budapest - Széchenyi KA 73-77
12
May
2017
MTK Budapest - Széchenyi KA 73-77
2017. május 12.  |  15:23
A Győr kezdte jobban a meccset, 2 perc és 0-4 után Dohar István ki is kérte első idejét. Nem sokkal később már a győri lányok , miután 7-0-lal fordított az MTK. Nem tudott közelebb jönni a Győr, többek között azért sem, mert a megítélt büntetők fele célt tévesztett, az MTK pedig fokozatosan növelni tudta előnyét (17-9). Vezetett már tízzel is az MTK, elsősorban Dénes eredményességének köszönhetően, de a negyed végéig a Győr megfelezte a különbséget (21-16).

A második negyed ötödik percében érte utol a Győr az MTK-t Rozmán triplája nyomán (25-25). Innen mindig az MTK tartott egy picit előrébb, hol kettő, hol négy ponttal - miközben győri oldalon sok volt a fault és a rontott dobás. Szinte minden támadásban faultot kaptak a zöldmezesek, a büntetőkkel és néhány szép egyéni megmozdulással pedig kilenc ponttal meglógott az MTK a félidőig (38-29).

A harmadik negyed elején sokáig váltva estek a kosarak, majd 4 perc elteltével 6 pontra zárkózott a Győr- jött is az MTK-s időkérés (46-40). Egész pályán letámadott a Győr, ezzel próbálta nehezíteni az MTK dolgát, de a közben a sok kihagyott büntető miatt nem tudtak közelebb zárkózni (48-42). Elég volt azán némi bizonytalanság a fehéreknél, rontott dobások és labdaeladások, és 48-48-nál utolérte őket a Széchenyi KA. Dénes törte meg a hosszúra nyúlt MTK kosárcsendet, de a negyedet a Győr így is kilenc ponttal nyerte, ezzel pedig teljesen nyílt volt a találkozó az utolsó tíz perc előtt (55-55).

Egyik csapat sem tudott egy-két pontnál nagyobb előnyt kiharcolni a záró etap első felében. Sok volt a fault, nagy a harc, és sok a pontatlan dobás. A maratonira nyúlt nagy harc utolsó másfél percében hat ponttal meglépett a Győr, innen pedig már nem engedte ki kezéből a győzelmet a zöldmezes csapat, így ők szerezték meg ezzel első győzelmüket a döntőben.

Dohar István: Jó meccset játszottunk, sokat tanultunk belőle. Kicsit elfogytunk a végére, de harcoltunk, amíg bírtunk. Gratulálok az ellenfélnek!

Tullner Krisztián: Jó mérkőzést sikerült játszanunk a remek szerkezettel rendelkező MTK ellen. Dicséret illeti mindkét csapatot. Gratulálok a lányoknak!

 

Vármegyei szövetségek