Soproni Darazsak Ak. - Török Flóris-Törekvés SE 58-69
12
May
2017
Soproni Darazsak Ak. - Török Flóris-Törekvés SE 58-69
2017. május 12.  |  13:27
Sokkal jobban kezdte az A csoport nyeretlenjeinek csatáját a Törekvés SE - 3 perc után 2-9 állt a táblán, amikor Veres Stoics Judit kikért első idejét. Továbbra is a pirosmezesek játszottak agilisabban, további 5 pontot dobtak, mire a Sopron büntetőkből válaszolni tudott (4-14). A soproni letámadás ellen könnyedén kerültek helyzetbe a Törekvés lányai, így tovább nőtt a különbség (4-20). Elsősorban büntetőkből tudta 10 pontra faragni a különbséget a zöld-sárga alakult az első 10 perc végére (14-24), miközben a Török Flórisban Altmann már ekkor 10 pont felett járt.

Zárkózni kezdett a Sopron a második negyed elején (20-24). Megállt támadásban a pirosmezes csapat - egypontra zárkózott a Sopron, amikor Szilaski Tamás időt kért (23-24). Négy és fél perc után talált újra gyűrűbe a budapesti csapat Kelemen révén (23-26). Küzdött az egyenlítésért a Sopron, de a Törekvés a negyed eleji bizonytalanság után magára talált és a szünetre visszatornázták 10 pontra a különbséget (29-39).

A második félidő első pontjait a Törekvés szerezte, aztán a soproniak bejöttek tíz ponton belülre, Farkas pontjai után 6 pontra megközelítették a sárga mezeseket (35-41). Hullámzott a meccs, a Törekvés ismét tíz fölé került, aztán megint a Sopron jobb periódusa jött, de 5 pontnál lejjebb nem tudták tornázni a differenciát. Az utolsó negyedre 47-53-mal fordultak a csapatok.

Az utolsó etapban már inkább a Törekvés akarata érvényesült, végig tíz pont körül mozgott a különbség, végül - némi meglepetésre - 11 ponttal nyert Szilaski Tamás együttese, akik így az esti mérkőzésen a DVTK ellen a négybe kerülésért szállnak harcba.



Veres Stoics Judit: Sajnos hat-hét emberrel nem fogunk tudni meccset nyerni. Sajnos nem tudjuk a pályán azt a játékot hozni, amit év közben nyújtottunk. Gratulálok a Törekvésnek!

Szilaski Tamás: Gratulálok a csapatomnak! Az ötödik mérkőzést játszottuk a Sopronnal, végre sikerült őket legyőzni - talán a legjobbkor.

Vármegyei szövetségek