Csata DSE - DVTK-ÉLKSK 118-35
12
May
2017
Csata DSE - DVTK-ÉLKSK 118-35
2017. május 12.  |  10:48
A nap első mérkőzésén az A csoportban egyaránt 1-1 győzelemmel álló Csata DSE és a DVTK-ÉLKSK csapatai találkoztak.

A Csata kezdte jobban a mérkőzést, 2 perc után 0-7 állt a pályán, ekkor születtek az első diósgyőri pontok. Három perc után már 10 pont volt Turics Krisztián lányainak előnye (2-13). A korai időpont ellenére mindkét csapat igyekezett nagy tempót diktálni, ez a játék pedig inkább a Csatának kedvezett, akik elsősorban Boros, Madár és Telegdy eredményességének köszönhetően tudták 16 pontra növelni előnyüket az első negyed végére (13-29).

Sorra adta el a labdákat a második negyed elején a DVTK, ebből pedig 2-12-es sorozatot produkált a Csata - rögtön jött is Sörleiné Novák Judit időkérése (15-41). Harcosabban, agilisebben játszott Tursics Krisztián hölgykoszorúja, előfordult, hogy a DVTK több támadáson keresztül nem jutott át a félpályán (15-45). A második negyedben mindössze hat pontot engedélyezett a miskolciaknak a kékmezes csapat, miközben 40 pontot dobtak, így kerek félszáz ponttal vezettek 20 percnyi játék után. A Diósgyőr 23 eladott labdája és 20-szal kevesebb lepattanója remekül tükrözte azokat a mutatókat, amik a félidei eredmény kialakulásához vezettek.

Hasonlóan nagy tempót diktáltak a kékmezesek a szünet után is, gyorsan 60 pont fölé kúszott a differencia. A Csatások közel 70 pontos vezetésnél is támadták a bedobást, és minden labdáért harcoltak. Az utolsó negyed elején már több volt a pontatlanság, a legnagyobb kérdést pedig az jelentette, hogy ki és mikor dobja meg a csatások 100. pontját. Ez végül a 35. percben Rakitának sikerült. Az utolsó 13 másodperc kosárpályán ritkán látható jeleneteket hozott - a Csata sorra támadta az alapvonali bedobásokat és ez alatt az idő alatt 8 (!) pontot szereztek. Ezzel a különbség 80 pont fölé kúszott - ezúttal is egyértelművé vált, hogy a kékmezes csapat toronymagas esélyese a döntőnek.



Tursics Krisztián: Először is gratulálok a Miskolcnak, hiszen tegnap egy fontos mérkőzést nyertek meg jól játszva, így tudtuk, hogy egy jó ellenfél vár ránk. Nekünk sikerült az, amiről tegnap beszéltünk: átmenteni a jó formát a mai napra, újra 100 felett dobtunk, jól játszottunk. Készülünk a Sopron elleni esti mérkőzésre.

Sörleiné Novák Judit: A tudáskülönbség egyértelmű volt, a különbséghez az is kellett, hogy mi kritikán alul játszottunk. Fejben hamar elkönyveltük a vereséget és könnyen megadtuk magunkat.

Vármegyei szövetségek