Széchenyi KA - KSC Szekszárd 65-81
11
May
2017
Széchenyi KA - KSC Szekszárd 65-81
2017. május 11.  |  22:41
A nap utolsó mérkőzését a Széchenyi KA és a KSC Szekszárd vívta egymással. Miután a Vasas már biztosan továbbjutott ebből a csoportból, az volt a kérdés, hogy a Győr meg tudja-e szerezni az első győzelmét és ezzel életben tartani a továbbjutási esélyeit vagy a Szekszárd lép egyről a kettőre a győzelmek számát tekintve.

Nos, az első negyedben nagyjából el is dőlt ez a kérdés: a Szekszárd nagy iramot diktált, jobban akart és pontosabban dobott, így először 10, majd a negyed végére több mint 20 pontos előnyre tettek szert (5-27). Vincze abszolút vezér volt (óriási, 30 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával zárt végül), de ebben az időszakban a szekszárdiak csapatként is jobban teljesítettek. A Győr a második negyedben "érkezett meg a meccsbe", Pénzes és Rozmán vezérletével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a félidőig csak minimálisan tudtak faragni a különbségen (24-43).

A második félidőben két egyenlő erő küzdelmét láthattuk, a szekszárdiak játéka pontatlanabbá vált, a győriek pedig nagyon küzdöttek. Többször is 10 pontra faragták a különbséget, de annál közelebb nem jutottak. Sajnálhatják az első negyedet, mert a 11. perctől kezdve kiegyenlített csapatok küzdelmét láthatta a közönség.

Így viszont eldőlt, hogy a Széchenyi KA is az alsó ágon folytatja, a Szekszárd pedig készülhet a Vasas Akadémia elleni, holnapi csoportdöntőre.

Széchenyi KA: Nagy 2, Kélta 10, Kovács, Suga, Rozmán 15. Cs: Pénzes 15, Bodor, László 13, Milkovics 3, Ferenczi 4, Reider, Bende 2.

KSC Szekszárd: Viszmeg 11, Dér, Haag 6/3, Andi 15, Vincze 30. Cs: Leskó 10, SInka, Marsai 2, Miklós, Holcz.



Tullner Krisztián: "Az első negyedben elveszítettük a mérkőzést, onnantól kezdve sajnos csak futottunk az eredmény után. Nagyot küzdöttek a lányok, de ez most ennyire volt elég."

Harsányi Mária: "Remek első negyed után, rengeteg hibával, körülményesen játszottunk, így a jó játékerőt képviselő Győrt, akik nagyon lendületes kosárlabdát játszottak, agresszív védekezéssel, de győzelmünkhöz nem fért kétség. Holnap ez a Vasas ellen kevés lesz!"

Vármegyei szövetségek