Vasas Akadémia - MTK Budapest 92:52
11
May
2017
Vasas Akadémia - MTK Budapest 92:52
2017. május 11.  |  19:17
A nap második fővárosi mérkőzését a Vasas Akadémia és az MTK Budapest csapatai vívták. A pasarétiek kezdték jobban a találkozót, a délelőtt is remekül játszó Dombai 8 pontjával 12-4-re megléptek 4 perc alatt. Sorra adta el a labdákat a kék-fehér csapat, így az 5. percre 14 pontra hízott a különbség (20-6). A Vasas sokkal nagyobb iramot diktált, az MTK játékát pedig ezen a meccsen is a sok eladott labda jellemezte. Az első negyed végére jelentős különbség alakult ki, 30-10-re vezettek a pasarétiek, akiknél Dombai már ekkor 17 pontnál járt.

A második negyed Vasasos játékába ezúttal több hiba csúszott, így a negyed első fele kevés kosarat, de kiegyenlítettebb játékot hozott (38-15). Az MTK a második negyedet megnyerve húszon belülre faragta a különbséget a félidőre (42-26).

A harmadik negyedre visszatértek a Vasas alapemberei, ezzel pedig újra nagyobb sebességen pörgött a pasarétiek játéka. Dombai mellé Mányoky és Mudra is felzárkózott pontszerzésben, az MTK-sok pedig megint megálltak pontszerzésben, így a harmadik negyed végére 40 pont közelébe kúszott a különbség a csapatok között. A záró negyedben az MTK jobban tudott tapadni ellenfelére, de az egy ponttal elveszített utolsó játékrész csak arra volt elég, hogy ne nőjjön tovább a különbség a két csapat között.

Ezzel a győzelemmel a Vasas Akadémia bejutott a legjobb négy közé, az MTK Budapest pedig az alsó ágon folytatja.

 

Dohar István (MTK Budapest): Tudtuk, hogy sokkal erősebb a csapat, mi pedig eléggé enerváltak voltunk és előjött belülünk, a "mindenkitől meg kell ijedni, akin "címeres mez van" szindróma is. Volt két sérültünk is, így a rotációnk is beszűkült. Még mindig sok a hullámvölgy a játékunkban, most több volt a völgy, mint a hullám - jó lenne, ha az utóbbit tudnánk minél jobban kitolni a hátralévő meccseken.

Kertész Dávid (Vasas Akadémia): Ezzel a szenvedős játékkal sikerült a négybe kerülni, de holnap játsszuk a legfontosabb mérkőzést, amin ennél sokkal jobban kell teljesítenünk. Fejben össze kell szedniük magukat a lányoknak, remélem, holnapig ki tudják pihenni magukat ehhez.


Vármegyei szövetségek