Csata DSE - Török Flóris-Törekvés SE 116-31
11
May
2017
Csata DSE - Török Flóris-Törekvés SE 116-31
2017. május 11.  |  14:48
A döntő első fővárosi párharcát a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó Csata DSE kezdte jobban, 5 perc alatt 12 pontos előnyre tettek szert Tursics Krisztián tanítványai (14-2). Madár a 8. percben már 10 pontnál tartott, csapata pedig 20-7-re vezetett a sok labdát eladó Törekvés ellen. A hazaiak ütemesen növelték előnyüket, és 10 perc után már 16 pontos előnyben voltak (26-10).

Gyakorlatilag a teljes Csata-kezdősor leült az első negyed után, ezzel eleinte picit több lett a pontatlanság a hazai oldalon, de ahogy a csereemberek is felvették a meccs ritmusát, ismét dinamikusan nőni kezdett a különbség (36-12). A negyed közepén 14-2-es negyedbeli állást jegyezhettünk fel. Nem találta a gyűrűhöz vezető utat a Törekvés, miközben a Csata bármilyen felállásban eredményes tudott lenni, ez pedig szakadéknyi különbséget hozott a félidőre - a mindössze 2 pontra képes vendégek ellen 56-12-re vezetett a Csata 20 perc után.

17-0-át csinált a Csata a harmadik negyedben, mire közel 20 perc után újra Törekvés pontokat láthattunk (75-16). A Csata komoly tempót diktált végig, letámadásból sorra szerezték a labdákat, remekül hozták helyzetbe egymást a játékosok. Az utolsó játékrész elején a Törekvésnek volt pár felvillanása, de ez csupán annyit eredményezett, hogy az utolsó játékrészben átlépjék a tíz dobott pontot. A Csatás lányok a 35. percben dobtál meg a 100. pontot és végig nagy tempót diktálva, nagy kedvvel játszva, toronymagas esélyesként húzták be első meccsüket a döntőn.



Tursics Krisztián: Jó érzés visszatérni ide a junior döntő után, és nagyon jó, hogy ismét Budapesten van egy utánpótlás döntő! Nagyon jó kerettel érkeztünk ide, jó évadot futottunk idáig, a lányok két sorozatban, serdülőben és kadettben is kipróbálhatták magukat. Komoly esélyesként egy jó meccsel indítottuk a döntőt, remélem, ezt a formát átmentjük a holnapi napra is. Gratulálok a lányoknak.

Szilaski Tamás: Sajnos ma ennyire tellett.

Vármegyei szövetségek