KSC Szekszárd - MTK Budapest 70-48
11
May
2017
KSC Szekszárd - MTK Budapest 70-48
2017. május 11.  |  12:50
Egészen parázs hangulatban kezdődött a nap második összecsapása - az MTK dobbal felszerelt szurkolói és a szekszárdiak hangja adta meg az alaphangot a két csapat párharcához. A pályán eleinte a harc nagyobb volt, mint a pontosság, az utóbbiban viszont inkább a Szekszárd jeleskedett, így 5 perc eltetével, 8-1-es állásnál jött is a hazaiak időkérése. 10-1-es hazai vezetés után kezdett zárkózni az MTK, elsősorban Dénes pontjai révén, 12-7-nél pedig Harsányi Mária is kikérte első idejét. Hatott az időkérés, a negyed vége a hazaiaknak sikerült jobban, így 9 pontos szekszárdi előnnyel zárult az első etap (16-7).
   

Jobban kezdte a második negyedet is a Szekszárd, a 13. percben először volt 10 pont felett a különbség (20-9). Az MTK sorra adta el a labdákat, amit a hazaiak rendre megbüntettek, és egy 12-2-es etappal jelentős előnyre tettek szert. Szűcs négy pontja révén faragott egy kicsit hátrányából a budapesti csapat, de a Szekszárd továbbra is nagyobb tempót diktált és pontoabban játszott, így a 20 pontot is elérte a különbség a 17. percre (38-18). A félidő utolsó pontjait az MTK szerzte, ezzel együtt a kevesebb labdát eladó (14 vs 27) és pontosabban dobó (21 vs 32 százalék) Szekszárd 17 ponttal vezetett a nagyszünetben (38-21).

A harmadik negyed elején kiegyenlítettebb volt a játék, aztán a negyed közepén megint magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a már ekkor dupla-duplát jegyző Vincze (11 pont, 12 lepattanó a 26. percben) által vezetett Szekszárd, és így 25 pontra hízott a különbség a 26. percre (52-27). Jött az MTK-s időkérés, ez pedig arra volt jó, hogy a negyed hátralevő részében stabilizálja az eredményt a vendégcsapat, de így is 24 pontos szekszárdi előnyt regisztrálhattunk a záró játékrész előtt (57-33).

Az MTK-s Dénes is elérte a dupla-duplát a záró negyed kezdetére (10 pont, 13 lepattanó), 2 és fél perc alatt mindössze 2-4 állt a pályán, így Harsány Mária rendelte magához az övéit. Nem változott érdemben a játék képe az utolsó percekre sem - az utolsó percben Viszmeg révén viszont megszületett a döntő első triplája - , a Szekszárd tartotta előnyét a lefújásig, és magabiztosan nyerte meg első mérkőzését a döntőben. Az MTK elsősorban rengeteg eladott labdája (47) miatt bosszankodhat, mert minden más mutatóban gyakorlatilag egyenrangú partnerei voltak a tolnaiaknak.


Dohar István: Nem túl esélyesként esen a nyolcas döntőn, kicsit betojva kezdtünk ezen a mérkőzésen. Nekünk jó ez az eredmény, bár voltak hibák, de szép megoldások is. Maximálisan helytálltunk, ez az idei legszorosabb eredményünk a Szekszárd ellen. Gratulálok a lányoknak.

Harsányi Mária: Tipikus első meccs volt, rengeteg hibával játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. No és a dobószázalékunk is kritikán aluli volt, csak a győzelemhez lehet gratulálni a lányoknak.

Vármegyei szövetségek