Vasas Akadémia - Széchenyi KA 82-43
11
May
2017
Vasas Akadémia - Széchenyi KA 82-43
2017. május 11.  |  10:44
Pillanatok alatt magához ragadta a kezdeményezést a Vasas Akadémia a serdülő döntő első mérkőzésén. A győrieknek többször a labda áthozatalan is gondot okozott, a sorozatos labdaeladások után, 2 perc és 10-0 után a győriek edzője, Tullner Krisztián kikérte első idejét.

2, 5 perc után szüettek az első győri pontok, de a játék képe érdemben nem változott, a Vasas sorra indította le a vendégeket, így az első negyed után 29-7 állt az eredményjelzőn. A második negyedre a Vasas gyakorlatilag teljes kezdősora leült, ám a különbség így is folyamatosan nőtt, és a 17. percben elérte a 30 pontot (41-11). A félidőben 49-14 állt a táblán, úgy, hogy a Vasasból Dombai 13, Mányoki pedig 11 pontnál tartott.

A harmadik negyedet a győri lányok kiegyenlítetté tudták tenni a Vasas cseremberei ellen, 6-6-os negyedbeli állásnál Kertész Dávid magához is rendelte tanítványait. Az első félidőhöz képest feljavult a győriek játéka a harmadik 10 percben, és bár a különbség állandósult, a győri lányok ezt a játékrészt csupán egy ponttal veszítették el, és több pontot szereztek (szám szerint 18-at), mint a teljes első félidőben (68-32).

Az utolsó játékrész első Vasasos pontjaira 4 percet kellett várni, de a győri oldalon sem született túl sok pont, 5 perc után 2-6 állt az eredményjelzőn. Sok volt a pontatlanság, ahogy az első, kora reggeli meccseken általában. A Vasas győzeleme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a győri lányok becsületére legyen mondva, hogy az első félidőben összeszedett nagy hátrány ellenére sem roppantak össze és a második félidőben már jóval kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség.



Tullner Krisztián: Nagyon sajnálom, hogy az első félidőt még a buszon szundikálva töltöttük, kár érte. A második félidőre sikerült rendezni a sorokat, erre lehet építkezni a folytatásban.

Kertész Dávid: Az ilyen tornákon mindig az első meccs a legnehezebb, nálunk ez a második félidőben jött ki, amikor a legjobbak mentek egymásnak. Sajnos kellett idő, mire feleszméltünk, hogy hogyan is kell ezt a játékot játszani, de a végére mutattunk már szép megoldásokat. Gratulálok a lányoknak, köszönjük az ellenfélnek a játékot.

Vármegyei szövetségek