PVSK-PANNONPOWER - DEAC 58-50
04
May
2017
PVSK-PANNONPOWER - DEAC 58-50
2017. május 4.  |  17:30
Noha előzetesen egyértelműnek tűnt ez a párosítás, ám a rengeteg játékosát nélkülöző DEAC 9-9-ig tartotta a lépést Opre Roland (13 pont, 12 lepattanó) és Kozák Márton (20 pont, 5 lepattanó, 5 szerzett labda) vezetésével, majd 18-9-re meglépett a címvédő, mely ugyan nem engedett ki látványosan egy pillanatra sem, ám most hiányzott a baranyaiakból az a gyilkos ösztön, amivel korán le lehetett volna zárni a mérkőzést.

A középső negyedben nem túl nagy lendülettel játszottak a felek, de látótávolságon belül maradt a Debrecen - egészen addig, míg a kiváló all-around teljesítményt hozó Demeter Attila (8 pont, 16 lepattanó, 3 gólpassz, 5 szerzett labda, 2 blokk) és a végül 15-öt szóró Antoni Csanád közreműködésével 18 egységnyire hizlalta a differenciát négy perccel a végső dudaszó előtt.

Aki azt gondolta volna, hogy itt megroppant a DEAC, nagyot téved, visszajött 10 pontnyira a hajdúsági együttes, sőt, egy sportszerűtlen faultnak köszönhetően két dobása, plusz labdája volt a Velkey - Kósa páros nélkül is tisztesen helyt álló DEAC-nak, de a két jó büntető után már nem sikerült kosarat dobni, így igazán nagy izgalmak nem maradtak az utolsó 40 másodpercre.

Ezzel a sikerrel már az elődöntőben összejött a tavalyi finálé párosítása (PVSK - Falco), míg a Debrecen az ötödik helyért harcolhat a negyeddöntők további mai veszteseivel.

Juhász Olivér, a PVSK vezetőedzője: Nem voltam elégedett a támadójátékunkkal, annak ellenére, hogy az 50 kapott pont nem rossz mutató, sőt. Sajnos mi sem úsztuk meg sérülés nélkül, de reméljük, hogy Borisz már holnapra rendbe jön és segíthet a csapatnak a további küzdelmek alatt is.

Kádár Tamás, a DEAC vezetőedzője: Elértük azt, amit szerettünk volna, azaz tisztesen helyt állni a bajnoki címvédő ellen. Lassítottuk a PVSK játékát azzal, hogy a lehető leginkább kijátszottuk a támadásainkat. A mi helyzetünkben ez volt a fő cél és ezt szépen hozták is a srácok.

Vármegyei szövetségek