Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 82-68
04
May
2017
Falco KC Szombathely - Budapesti Honvéd SE 82-68
2017. május 4.  |  17:22
Az első játéknap egyik, ha nem a legjobban várt párosítása igazolta az előzetes várakozásokat, még akkor is, ha a végjáték nem sikeredett szorosra.

A jobban kezdő Honvéd nyolc pontos előnyre tett szert agresszívebb és koncentráltabb kezdésének köszönhetően, ám egy időkérés után rendezte a sorait Váradi Kornél legénysége, mely az első 20 percben 4/4-es triplamutatóval 19 pontot szerző Kozma Gergő vezetésével 3 pontos fórral vonulhatott pihenőre a nagyszünetben.

A fordulást követően sokkal tudatosabban és higgadtabban kosárlabdázott a vasi alakulat, mely egy sajnálatos sérülés miatt már a derbi elején elvesztette Perák Denist, ráadásul Kozma is hamar beütötte harmadik faultját, ám Hódi Patrik (12 pont, 4 gólpassz, 3 blokk) és a 2000-es (!) születésű Dancsecs András (17 pont, 3 gólpassz), valamint a réseket folyamatosan megtaláló Kovács Bence (16 pont) főszereplésével tartotta ritmusát és a véghajrá előtt már kétszámjegyű előnnyel rendelkezett.

A szerkezetben talán erősebb, magasabb Honvéd ritmust vesztett az által, hogy túlzottan is kereste a benti pozíciós lehetőségeket, a Szombathely pedig kontrollálta az eseményeket és magas szintű játékkal jutott be a legjobb négy közé.

Az alapszakaszban nagyon meghatározó Pálházi Richárd korai faultgondjai miatt vezérét szükségszerűen limitáló budapesti alakulat egyedül Szalay Ákos (17 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda) megbízhatóságára támaszkodhatott ami a vezéreket illeti, ezt, illetve az ellenfél sokkal tudatosabb játékát pedig már nem tudta kompenzálni, így az 5-8. helyért küzdhet a folytatásban.

Váradi Kornél, a Falco KC Szombathely vezetőedzője: Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mivel a maximumot hozták ki magukból. Bár nem mi vagyunk a torna esélyesei, ám mindent megteszünk a lehető legjobb helyezés eléréséért. Perák Denist korán elvesztettük, sajnos úgy fest, hogy az egész tornán nem játszhat már, de reméljük, hogy nem súlyos a sérülése.

Mészáros István, a Budapesti Honvéd vezetőedzője: Mindent el fogunk követni, hogy az ötödik helyre odaérjünk, de számunkra csalódás, hogy nem tudunk ott lenni a legjobb négy között.

Vármegyei szövetségek