Ülésezett az MKOSZ elnöksége
02
May
2017
Ülésezett az MKOSZ elnöksége
2017. május 2.  |  20:07
Soros ülésén többek között tárgyalt az MKOSZ elnöksége a szövetség 2016/2017-es beszámolójáról. Mint elhangzott, a szövetség pénzügyei rendezettek, ami a tagszervezetek, tehát a klubok számára is jó hír, hiszen ennek jelentős része az ő működésüket segíti.

Tárgyalta a következő évad pénzügyi tervét is az elnökség. Az MKOSZ egy évadban összességében mintegy 1,3 milliárd forinttal támogatja sportszervezeteit, aminek köszönhetően évek óta nincsenek fizetési problémák a kluboknál, ez pedig erősíti a sportág presztízsét.

Tárgyalta a testület a különféle bajnokságok versenykiírását. Ennek részleteiről korábban már tárgyalt a szövetség az érintett csapatokkal. Az egyik pont a középszakasz jövőjét érintette a férfi A-csoportban. Ennek sorsa amiatt vált kérdésessé, mivel a válogatottak selejtezőinek megváltozása miatt a szezon közben kétszer is lesz szünet a bajnokságban, így felvetődött a középszakasz megszüntetése. Mivel a csapatok támogatták a középszakaszt, így az elnökség úgy döntött, hogy ezen a téren marad minden az eddigiek szerint, azaz továbbra is lesz középszakasz.

Amennyiben csarnokgondok nem feszítik a csapatokat, a két ünnep között is rendeznek bajnoki fordulót.

Komolyabb változás lesz a férfi B-csoportban, két részre osztódik a mezőny, egy felsőházra és egy alsóházra. Továbbra is egy nem hazai neveltetésű játékos szerepelhet majd a második vonalban.

A női A-csoportban markáns változás nem lesz, míg az utánpótlás bajnokságokban jövőre egy csapatban legfeljebb egy nem magyar állampolgárságú játékos léphet pályára.

Vármegyei szövetségek