Debreceni KA-DEAC - MAFC 90:69
27
Apr
2017
Debreceni KA-DEAC - MAFC 90:69
2017. április 27.  |  13:28
DEBRECENI KA - DEAC - MAFC

Végeredmény: 90-69 (29-14;14-27;32-12;15;16)

DEBRECENI KA - DEAC: DEBRECENI KA DEAC: Tóth B. 17/3 , Vezendi Sz. 10/2 , Virágh P. 2, Csomor P.31/5 , Sólyom B. -, Balázsi S. -, Asszú Á. 3 , Kozák B. 15/3 , Szekeres F. 8 , Balázs D -. , Csikai A. 4 , Valner L. -,

MAFC: MAFC: Szanyi R. 33/5 , Nagy G. 5 , Jankovits B. 5 , Wendler B. 5 , Juhász M. 4 , Armaghani Á. 6 , Jónap T. 2 , Dénes D., Cserki A. 2, Bartos B. 4, Gróf B., Pataki L., Harsányi A. 3,

Összefoglaló:

A hazai közönség előtt pályára lépő DEAC csapatának nem lehetett más a célja, hogy a Junior döntő második napján újra visszatérjenek a győzelmek útjára a szerdai Pécs ellen elszenvedett nagyarányú vereséget követően. Az ellenfél az a MAFC volt, akik szinten vereséggel kezdtek szerdán, ők a Sopron ellen maradtak alul nagy csatában.

Nagyon jó dobóátlaggal nyitotta mindkét csapat a mérkőzést. A fekete-fehérben játszó DEAC három triplával nyitott, amiből Kozák kettőt vállalt. A hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, aminek meg is lett az eredménye. Potyogtak a triplák debreceni oldalon Csomor Péter is már kettőnél járt öt perc elteltével. A MAFC időt is kért nyolc pontos DEAC vezetésnél (15-7). Elképesztő dobóformát mutattak a debreceni fiatalok az első negyedben. Tóth Bence is csatlakozott a hárompontosokhoz, majd két gyors duplával növelte csapata előnyét. A nyolcadik percben már tizennégy pont volt a különbség a két csapat között (25-11). Kimondottan jól és látványosan játszott az első negyedben a hazai közönség előtt a DEAC és teljesen megérdemelten vezettek 29-14-re.

A második negyed a MAFC pontjaival indult. Szanyi középről dobott triplájával hamar elolvadt a DEAC előnye. A negyed közepén a parázs összecsapásokban sem volt hiány. Főleg büntetődobásokból voltak eredményesek a csapatok (35-26). Két triplával ismét tíz pontosra hízott a DEAC előnye és már negyven dobott pont fölött voltak a második negyed hetedik percében (41-31). Az utolsó két percben elszórakozta a támadásait a Debrecen a MAFC pedig Jankovits közeliével és az utolsó másodpercben szerzett Szanyi triplával újra nyíltá tette a találkozó sorsát. Félidőben 43-41-re vezetett a Debrecen a MAFC ellen.

Ahogyan az első játékrész, úgy a második is egy debreceni triplával indult. Csomor negyedik tripláját dobta. Két perc alatt állva hagyta a DEAC a MAFC csapatát. A harmadik negyed elején rögtön tíz pont fölé nőtt az előnyük (53-41). Jó védekezésének köszönhetően szép lassan ellépett ellenfelétől a Debrecen. A harmadik negyed derekán már tizenegy triplánál járta DEAC, míg a MAFC nem találta a dobó formáját (65-49). A MAFC eladott labdái nem maradtak büntetlenül. A DEAC a negyed végére Szekeres két sikeres közeliével már húsz ponttal vezetett. A MAFC játékán Bors Miklós cseréi sem segítettek, a negyedet Virágh Péter közelije zárta (73-53).

Az utolsó negyedben folytatódott a DEAC dominanciája. Tóth Bence egy szép labdajátékot követően középről dobta meg saját maga harmadik, csapata tizenkettedik tripláját. Egy-egy megvillanása még akadt a MAFC csapatának, amelyekből pontokat értek el, de a DEAC kontrollálta a játékot. A MAFC elkészült az erejével, a másik oldalon pedig minden bejött. A hazai közönség örömjátékot láthatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok parkettáján (82-55). A MAFC-ot a találkozó végén még egy kiállítás is sújtotta, a DEAC pedig magabiztosan hozta le az utolsó perceket. Komolyabb megmozdulás már nem történt a Debreceni Kosárlabda Akadémia megérdemelten aratott magabiztos 90-69-es győzelmet, ezzel pedig megmaradt az esélyük arra, hogy tovább jussanak a csoportból amennyiben este legyőzik a Sopron csapatát.

Edzői értékelések:

Ráthonyi Tamás (DEAC): „Visszatértünk önmagunkhoz. Remekül és agresszívan védekeztünk. A távoli dobások is bejöttek. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez."

Bors Miklós (MAFC): „A huszonkét eladott labda önmagáért beszél..."

Vármegyei szövetségek