Kosárlabda Akadémia Pécs - Soproni SI 65:68
27
Apr
2017
Kosárlabda Akadémia Pécs - Soproni SI 65:68
2017. április 27.  |  11:43
Kosárlabda Akadémia Pécs /A - Soproni Sportiskola / A

Végeredmény: 65-68 (19-27;17-9;11-19;18-13)

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS /A : Geiger B. 2, Benke K. 20/9 , Mezei M. - , Carev A. 2 , Bálint E. 7 , Fülöp Zs. 7 , Karanfilovski 9/9 , Erdei Á. -, Kovacsics Á. -, Omenaka G. 23 ,

Soproni Sportiskola / A: Rátvay B. 24 , Papp B. 11/3 , Polgárdy Á. 13, Werner V. 9/3 , Németh M. - , Füzi R. 10/3, Soós B. 1 ,

Összefoglaló

A Junior Nemzeti Bajnoksás második napjának első mérkőzésén a Pécs a Sopronnal mérkőzött meg. Mindkét együttes magabiztos sikerrel kezdte szerdán a döntőt, és bíztak a hasonló folytatásban a nyugati végvárak rangadóján.

Már az első támadást követően megszerezte a Pécs a találkozó első pontjait. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, Benke oldalról dobott triplája jelentett a negyedben az utolsó időszakot, amikor is a Rátgéber akadémistái vezettek (8-6). A negyed közepére felgyorsultak az események. A Sopron sorozatban négy kosarat is dobott, míg a másik oldalon Omenaka zsákolásával zárkózott a Pécs (15-21). A negyed utolsó perceiben Papp közeliére Karanfilovski ugyan egy szép triplával válaszolt, így sem lehetett elégedett Ivica Mavrenski mester, hiszen a Sopron sokkal hatékonyabban kosarazott, így megérdemelten szereztek nyolc pontos előnyt az első negyedben (19-27).

A második negyed elején a pécsiek gyorsan lefaragtak a hátrányukból négy pontot, és láthatóan a védekezésük is összeszedettebb lett. A Sopron a második negyedbe küszködött a pontszerzéssel. Három perc alatt csupán egy pontot értek el, azt is büntetőből. Karanfilovski újabb triplával jelentkezett, ami azt jelentette, hogy már csak két pont volt a hátránya a Pécsnek a negyedik percben (26-28). A második negyed abszolút a pécsiek szájíze szerint alakult. A Sopron egyszerűen képtelen volt áttörni a védekezésüket a Pécs pedig szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, hol lepattanóból, hol pedig büntetőből (34-28). A három időkéréssel is tarkított negyedben, az utolsó két percben a Sopron a Pécs két védelmi megingását azonnal kihasználta pillanatok alatt visszavette a vezetést, köszönhetően Rátvay remeklésének (34-35). A félidőre 36-36-os állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulást követően a Sopron jött ki lendületesebben a harmadik negyedre. Labdaszerzések után kétszer is lerohanásból szereztek pontokat. A Pécs ismét kisebb gödörbe került, a Sopron jól védekezett, míg támadásban gyors passzok után szerzett pontokat Werner és Polgárdy is. Hét pontos soproni előnynél időt kért a Pécs. Az időkérés után, ugyan Omenaka két duplát is dobott, a Sopron szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, ezzel hat pontos távolságban tartva a pécsieket (47-53). Küzdelmes negyed után a Sopron nyolc pontos előnnyel fordult a végjátékra.

A negyedik negyedben a pécsiek szerették volna hamar ledolgozni a hátrányukat, így ennek érdekében mindent megtettek. Két perc alatt nyolc pontot dobtak, majd ismét egy jó védekezést követően Benke hárompontosával átvették a vezetést (58-55). Potyogtak a hárompontosok, Benke triplájára Papp válaszolt. A véghajrára fordulva a kiélezett helyzetben mindkét oldalon nőtt a feszültség. A Pécs támadásban hibákat követett el, míg a Sopron fontos pontokat dobott. Polgárdy sikeres közeliével fél perccel a találkozó vége előtt három pontos előnyben volt a Sopron. Az utolsó húsz másodperc izgalmakat igen, de fordulatot már nem hozott. A Pécs az utolsó másodpercekben nem tudott pontot érő akciót kialakítani. A Sopron, így végül a mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyerte meg a nyugati rangadót, és továbbra is százszázalékos a döntőben.

Edzői értékelések:

Mavrenski Ivica (Pécs): Először is gratulálok a Sopronnak a győzelemhez. Egy jó meccset játszottunk , ami egy tipikus egy labdás meccs volt amiből a Sopron jött ki jobban.

Meszlényi Róbert (Sopron): Nagyon parázs, nagyon kemény meccset játszottunk a nagyon jó erőkből álló Pécs ellen. Örülök, hogy a végjátékban tudtunk jó döntéseket hozni és azt gondolom megérdemelten nyertünk.

Vármegyei szövetségek