Szombathelyi SI KA - Nyíregyházi SC KA 64:96
27
Apr
2017
Szombathelyi SI KA - Nyíregyházi SC KA 64:96
2017. április 27.  |  07:26
Szombathelyi Sportiskola KA- Nyírsuli Kosárakadémia / A

Végeredmény: 64:96

Szombathelyi Sportiskola KA: Gaál K. 2, Kiss M. 4, Laman R. 2, Józsa Sz. 2, Dancsecs A. 7, Körmendi B. 4, Fritz K., Lukács D. 9, Peszlen P., Kovács B. 31, Oláh G. 3, Bakon Cs.,

Nyírsuli Kosárakadémia / A: Pollák B. 7, Fazekas Cs. 10, Demeter Á. 12, Kánya D., T Bodnár B., Lakatos B., Vaskó Gy. 20, Nagy D., Bolden I. 2, Farkas S. 20, Sitku M. 4, Mokánszki M. 21,

A Junior Nemzeti Bajnokság döntőjének első napjának utolsó mérkőzésén a Szombathely a Nyíregyházával játszik. A nyíregyiek a mai napon már nyertek egy mérkőzést a Vasas ellen, míg a Szombathely nagy csatában maradt alul a Honvéddal szemben.

Első negyed:

A piros mezben játszó Nyíregyháza kezdi jobbam a mérkőzést. Három percet követően Farkas és Vaskó vezérletével hat pontra úsznak meg a szombathelyiektől (6-12).

A Szombathely a palánk alatt nem elég határozott, a Nyíregyháza könnyed szerrel védekezi le a támadásaikat. Farkas Sándor mindkét büntetőjét értékesít, öt percet követően tíz pont a különbség a két csapat között (6-16).

Egyelőre megállíthatatlan a nyíregyi Mokánszki (5)-Vaskó (6)-Farkas (10) tengely. Sorra termelik a pontokat. A Szombathelynek csak momentumai akadnak, másfél perccel a negyed vége előtt tartja tizenegy ponttal vezet a Nyíregy (12-23).

Pollák harcol ki faultot, amit magabiztosan értékesít. A Szombathely egy sikeres közelivel tartja a tíz pontot (15-25).

Egy eladott labdát követően újra támad a Nyíregyháza, és az első negyedet egy értékesített büntetővel zárják (15-26).

Második negyed:

Újabb eladott szombathelyi labdával indul a negyed, amelyből a Nyíregy ismét eredményes. Svajda Gábor legénységét Lukács három pontosa tartja meccsben (18-28).

Kezd meglépni a szabolcsi alakulat. A Szombathely védelmi hibáit kihasználva már 34-20 az eredmény. Mokánszki triplájával hagyja állva az ellenfél játékosait, remek dobóátlagot produkálnak a sárga mezesek (20-39).

Öt perc elteltével huszonkét pont a különbség. Mokánszki passzából Farkas eredményes közelről (22-42). Időt kér a Szombathely. Eladott labdák tömkelege szombathelyi oldalon, Mokánszki közeliből ismét eredményes.

A negyed végére javul a Szombathely palán alatt hatékonysága, kilenc pontot szereznek az utolsó két percben. A Nyíregyháza lendülete ugyan lanyhult, de így is eljutottak ötven dobott pontig a negyed végére (29-52).

Harmadik negyed:

A fordulást követően a mérkőzés ott folytatódott, ahol befejeződött. A Szombathely játékosai ugyan feljavultak támadásban, a Nyíregy nem akart hibázni. Húsz ponton kívül tartották ellenfelüket (34-57).

A harmadik negyed játékosa három perc játék után egyértelműen Vaskó György. Dupla után nehéz helyzetből dobott triplát, amivel már hatvan pontos volt a Nyíregyháza. Egy cseppnyi reményt Kovács triplája csillantot fel a Szombathely számra, amely így újra húsz ponton belülre került. Pethő Ákos (Nyíregyháza) időkéréssel próbálta felrázni játékosait (42-60).

Újra beindult a nyíregyi pont gyártás. Vaskó lemásolva előző tripláját ismét megrázta magát, majd nem sokkal később Demeter is akasztott egy három pontosat. Remekül dobott a Nyíregy, ami párosult a remek védekezésükkel. Hat perc után 68-44-re vezettek.



A Nyíregy pont hullását néha megtörte egy-egy sikeres közeli kosár a Szombathelyiektől. Fazekas Csaba követve Vaskó mintáját, egymás után kétszer dobott triplát hasonló szituációból. A túloldalon Lukács Döme dobott triplát. A harmadik negyed 55-76-os állásnál ért véget.

Negyedik negyed:

A mai nap utolsó negyedét rögtön öt ponttal nyitotta a Nyíregyháza, Vaskó harmadik triplájával már nyolcvan dobott pont fölött a kelet-magyarországi együttes.

Az utolsó öt percre fordulva szemmel láthatóan érződött mindkét csapaton a nap minden fáradalma. A Szombathely cserékkel frissített, de ez sem javított a játék képén. A Nyíregy első csapatként a tornán kilencven dobott pont fölé ért (61-90).

Az utolsó percek kosár csendet hoztak. A mérkőzésre kilátogató Nyíregyházi drukkerek sportszerűen tapsolták meg a szombathelyi srácok és remek hangulatot teremtve szurkoltak sajátjaiknak. Demeter és Pollák is triplázik a meccs végén. Szépségtapaszként a szombathelyi Oláh Gergő triplája zárja a találkozót. A mérkőzés végeredménye: 64-96 a Nyírsuli Kosárakadémiának.

Megérdemelten győzött a szabolcsi alakulat, amely remek dobóátlagot produkált és mind támadásban, mind pedig védekezésben ellenfelük fölé nőttek. A Szombathely tisztességesen helyt állt, nincs miért szégyenkezniük. A szombathelyieknél külön kiemelendő a harmincegy pontig jutó Kovács Benedek.

Edzői értékelések:

Pethő Ákos (Nyíregyháza): „Jól használtuk ki a magassági fölényünket. Jól elkaptuk a fonalat a második félidőben a külső dobásoknál, a Szombathely nem talált rajtunk fogást. Gratulálok a csapatnak a négybe jutáshoz!"

Svajda Gábor (Szombathely): „Egy nagyon jó szerkezetű Nyíregyháza ellen játszottunk. Sajnos nem tudtuk levédeni, a magassági különbségüket. Palánk alól nagyon sok pontot kaptunk ezen a mérkőzésen. Gratulálok a Nyíregyházának, készülünk a Vasas elleni mérkőzésre. Szeretnénk a holnapi mérkőzésen nyerni."

Vármegyei szövetségek