Debreceni KA - DEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs 57:75
26
Apr
2017
Debreceni KA - DEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs 57:75
2017. április 26.  |  17:17
DEBRECENI KA DEAC - KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS / A

Végeredmény: 57-75 ( 8-31; 14-14; 18-13; 17-17)

DEBRECENI KA DEAC: Tóth B. 11, Vezendi Sz. 3, Virágh P., Csomor P. 20, Sólyom B., Balázsi S., Asszú Á. 3, Kozák B. 7, Szekeres F. 2, Balázs D. 8, Csikai A. 2, Németh B. 1,

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS /A : Geiger B., Vukas V. 2, Benke K. 14, Mezei M. 8, Carev A. 2, Bálint E. 6, Fülöp Zs. 10, Karanfilovski 1, Erdei Á., Kovacsics Á. 10, Griszháber O., Omenaka G. 22,

Első negyed:

A hazai pályán játszó Debreceni Kosárlabda Akadémia a Pécsi Kosárlabda Akadémiával mérkőzött meg a nap negyedik találkozóján a Junior férfi döntőben.

Omenaka Godwin vezetésével két és fel perc alatt tizenegy pontig jutott a Pécs. A debreceni fiatalok még kosár nélkül. Ráthonyi Tamás időt kér (0-11).

Benke Krisztián értékesít egy lepattanót, már tizenhárom van közte. Omenaka eddig tarthatatlan, védekezésben és támadásban sem tudnak mit kezdeni vele. Fülöp Zsombor eredményes egy labdaszerzést követően. Öt perc után: DEAC-Pécs 0-15.

Hét és fél percet követően szerzi meg az első pontjait a DEAC. Négyessel Tóth Bence eredményes. A túloldalon újabb duplák érkeznek a hazai kosárba (4-25).

Az első negyed utolsó percében három büntetőt is kihagy a DEAC, míg a túloldalom a Pécs támadó gépezete és Omenaka tarthatatlan (8-29).

Második negyed:

A rövid pihenő és Ráthonyi mester szavai jót tettek a DEAC játékosainak, ugyanis sokkal agresszívabban futottak ki a második negyedre. Gyorsan be is rámoltak két duplát, azonban a fantasztikusan dobó Péccsel szemben ez sem elegendő. Három perc elteltével 37-14-re vezet a Pécs.

A pécsi henger kissé megakadt, jól védekezik a DEAC. Kozák Betalan eredményes a DEAC-ból egy szép dobócselt követően (16-37).

Duplára duplával válaszol a Pécs. Hat perc után a második negyedben 39-18-ra vezet a Pécs. Már negyven felett a Pécs, Kovacsics közeliével már 44-19.

Félidőben magabiztosan vezet a Pécs a DEAC ellen. 45-22 a második negyed után a mérkőzés állása.

Harmadik negyed:

A második játékrész két gyors pécsi duplával indult. Bár az látható, hogy lényegesen összeszedettebb és koncentráltabb védekezésben a Ráthonyi csapat. Támadásban egyelőre nem tudják feltörni a fegyelmezetten védekező Pécset. Tóth Bence büntetőből eredményes hazai oldalon (23-52).

Négy perc elteltével időt kér Mavrenski Ivica a pécsi oldalon. Az időkérésből a DEAC jön ki jobban, öt pontot dobnak zsinórban. A pécsi kosár csendet Omenaka látványos zsákolása töri meg a negyed felénél (32-54).

Zárkózik a DEAC! Kozák Bertalan kikaparta magának a gesztenyét a palánk alatt és szép kosarat dobott. A negyed vége előtt két büntetővel újra ellép a Pécs, a DEAC ziccert hibázik (37-58).

Az utolsó másodpercben már a dudaszó alatt Tóth Bence triplája akad be, ezzel a kosárral DEAC-Pécs 40-58 az utolsó negyed előtt.

Negyedik negyed:

A Pécs nyitja jobban a véghajrát. Duplát követ tripla a pécsi oldalon, a DEAC szemmel láthatóan kezd elfáradni (44-68).

Fülöp hárompontosát DEAC „pontzápor" követi. Csomor sikeres közelie után büntetőből is eredményes a DEAC (50-71). A negyedik negyed utolsó öt perce komolyabb izgalom nélkül csordogál. Mindkét oldalon elfogyott a lendület, egy-egy dupla szakítja meg a kosár nélküli perceket (55-75).

Az utolsó perc már nem tartogatott további izgalmakat, a találkozó a DEAC duplájával zárul, Csikai András mozdulata jelentette a DEAC-Pécs utolsó mozzanatát. A végeredmény: 57-75.

A Pécsi akadémisták az első két negyedben eldöntötték a mérkőzést, majd ezt követően már csak annyit adtak ki magukból amennyi szükséges volt. A Ráthonyi Tamás vezette DEAC ugyan fel-fel csillantott némi morzsát a tudásából, nem tudtak a fizikálisan erősebb ellenfelük fölé nőni, így megérdemelt vereséget szenvedtek.

Edzői értékelések:

Ráthonyi Tamás (DEAC): Számunkra a junior döntő a harmadik negyedben kezdődött. Nehéz időszakon vagyunk túl, sok a sérült a csapatunkban. Bízom a jobb folytatásban.

Mavrenski Ivica (Pécs): Jól és agresszívan védekeztünk az első perctől kezdve és ennek köszönhetően sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. Az egész mérkőzésen kontrolláltuk a lepattanókat és ezek miatt tudtunk nyerni.

Vármegyei szövetségek