Nyíregyházi SC KA - Vasas Akadémia 70:68
26
Apr
2017
Nyíregyházi SC KA - Vasas Akadémia 70:68
2017. április 26.  |  12:42
NYÍRSULI KOSÁRAKADÉMIA / A - VASAS AKADÉMIA / A

Végeredmény: 70:68 (21-21; 19-19; 20-16; 10-12)

Nyírsuli Kosárakadémia: POLLÁK B. 2, FAZEKAS CS. 12, DEMETER Á. 14, KÁNYA D., T BODNÁR B., LAKATOS B., VASKÓ GY. 5, NAGY D., BOLDEN I. 6, FARKAS S. 14, SITKU M. 2, MOKÁNSZKY M. 15,

Vasas Akadémia: CSÍK R. 5, GARAMVÖLGYI D., KATONA B. 21, PÁLINKÁS A. 11, SÓLYOM B. 11, BÉNYI M. 5, KOVÁCS B. 4, SCHILLER L., BENCSIK B. 2, BULYÁKI S. 5, SCHAFAREK B. 4, KELENFÖLDI D.,

Első negyed:

Kiélezett csatának ígérkezett a Nyíregyháza és a Vasas mérkőzése. Nem is kellett csalódniuk a nézőknek, hiszen az első negyedben fej-fej mellett haladt a két gárda. Remekül dobott mindkét csapat, nem tudtak hibázni a játékosok. A hetedik percre hét ponttal a Vasas Katona triplájával. Pollák és Sitku két sikeres közelijével, azonban sikerült felzárkóznia a Nyíregynek. Az első negyed 21-21-es döntetlennel ért véget.

Második negyed:

A második negyed közepére hat ponttal lépett el a Vasas (27-33). Az eddig parádésan védekező Nyíregy csak annak köszönhette minimális hátrányát, hogy a palánk alatt csökkent a hatékonyságuk Pollák Balázséknak.

Mokánszky Máté triplájával ismét két pontra olvadt a különbség, majd egy büntetődobással már 33-34 állt az eredményjelzőn. A Vasas támadásban szokatlanul sokat hibázott, amit könyörtelenül használt ki a Nyíregy. Az utolsó három percre megfordult a mérkőzés állása a szabolcsiak mentek egy kosárral (35-34).

Folytatódott az adok-kapok és a pontzuhatag. Mindkét oldalon szórták a játékosok a duplákat, de a triplák is potyogtak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok parkettáján. Két triplával zárult ez a remek negyed és az állás továbbra is döntetlen: 40-40.

Harmadik negyed:

Demeter Ádám két triplájával indul a második játékrész (46-42). Faragó Péter rögtön időt is kér a Vasasnál. Demeter Ádám és Katona Bence tripla csatája tovább fokozta a mérkőzés amúgy sem alacsony színvonalát. Potyogtak a pontok, a harmadik negyed ötödik percére fordulva négy ponttal ellépett a Nyíregy (56-52).

Remek védekezéssel a Nyíregyháza megtörte ellenfele lendületét, és a palánk előtt kihasználták a Vasas hibáit. Farkas Dániel és Vaskó György két sikeres közelijével nyolc pontosra duzzadt a két csapat közötti különbség.

Pálinkás András előbb egy lepattanót, majd egy büntetőt értékesített, amivel csökkentette a hátrányát a Vasas egy perccel a harmadik negyed vége előtt (60-55).

A harmadik negyedre tizenkét pontot elérő Farkas Sándor beütötte negyedik faultját, így a padra kényszerült. Húsz másodperccel a negyed vége előtt a Vasas gyors indítását Vaskó György negyedik faultjával állította meg, így amellett, hogy a bónuszban lévő Vasas két büntetőt dobhatott, amelyből egyet értékesített. A harmadik negyed végén így 60-56-ra vezetett a Nyíregyháza.

Negyedik negyed:

Négy pontos nyíregyi előnnyel indult az utolsó negyed. Katona Bence közeli duplájával zárkózott a Vasas. Katona egyébként csapata egyik legjobbja volt az egész találkozón. A negyedik negyedben két perc után tört meg a nyírségiek kosár csendje, míg a másik oldalon magabiztosan dobta a fővárosi együttes a duplákat (62-62).

A Vasas kihasználva ellenfele hibáját, átvette a vezetést szűk hat perccel a találkozó vége előtt (64-66). Farkas Dániel sikeres közeliére Katona Bence válaszol, ezzel tartva a Vasas két pontos előnyét három perccel a mérkőzés vége előtt (66-68).

Fordít a Nyíregyháza! Fazekas Csaba szerzett labdát a félpályánál és gyalogolt be a palánkig (70-68). Közben a Vasas kikérte az utolsó időkérését is. Ziccert hibázik a Vasas az utolsó percen belül, míg a Nyíregyháza tartja a labdát. Hét másodperccel a mérkőzés vége előtt dobás közben faultolta a Nyíregyháza Katona Bencét, aki nem tudta értékesíteni egyik büntetődobását sem.

A Nyíregyháza egy nagyon magas színvonalú találkozón végül 70-68-ra legyőzni a Vasas Akadémia csapatát. Remek dobóátlagot produkált mindkét csapat. Az utolsó percekben koncentráltabb Nyíregyiek

Edzői értékelés:

Pethő Ákos (Nyíregyháza) : Tipikus döntő mérkőzés volt. Mindkét csapat ideges volt. A második félidőben jobban jöttünk ki a rohanásból és a végjátékban is. Remélem, hogy ez átlendíti a csapatot.

Faragó Péter (Vasas): Úgy gondolom, hogy az eredménytől függetlenül egy nagyon jó meccset játszottunk. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. A második félidőben a védekezésünkkel megfogtuk a Nyíregyházát, de sajnos nagyon sok rossz döntést hoztunk, úgyhogy nem csak, de nagyrészben magunkat okolhatjuk a vereségért.

Vármegyei szövetségek