Nemzetközi tornát nyert a ZTE U-12-es csapata
19
Apr
2017
Nemzetközi tornát nyert a ZTE U-12-es csapata
2017. április 19.  |  02:23
Az olaszországi Santa Sofiában a Sportilia Olimpiai Sportközpontban vett részt nemzetközi tornán április 13-15. között a Zalakerámia ZTE KK U 12-es gyermek csapata Halász Gergely és Ambrus Péter vezetésével. A torna 8 csapat részvételével zajlott , 4x8 perces játékidővel.

Az első csoportmérkőzésen az olasz első osztályú Virtus Venezia U 12-es csapatával találkoztak a fiatalok és meggyőző játékkal 51-20 arányban győztek. Másnap délelőtt a Samoggia Azzuri akadémia csapata következett, akiket szintén magabiztosan 51-22 re vertek. Ezzel eldőlt, hogy délután a döntőbe kerülésért mérkőznek meg az Energie Padova csapatával. A kezdeti görcsös játékot levetkőzve, a végére mindenkinek játéklehetőséget adva 46-34 arányban diadalmaskodtak.

A torna utolsó napján léptek pályára a gyerekek a döntőben az euroligás Emporio Armani Milano akadémiája a Social OSA Milano ellen közel 250-300 néző előtt. A végig kiélezett, remek hangulatú mérkőzésen végül 33-18-ra diadalmaskodtak, és ezzel elhozták a tornagyőzelmet jelentő kupát.

A csapat tagjai: Gerencsér Botond, Garai Dávid, Deák Róbert, Lovas Bán Barnabás, Horváth Bálint, Kulcsár Olivér, Kiss Armand, Novák Téglás Patrik, Takács Levente, Komády Márton, Gyimes Áron, Tóth Barnabás, Döbröntei Búlcsú, Szalay Domonkos, Bihari Barnabás, Tóth Marcell, Koller Bálint.

Vármegyei szövetségek