Női NB I: a Cegléd és a Győr is az elődöntőben
12
Apr
2017
Női NB I: a Cegléd és a Győr is az elődöntőben
2017. április 12.  |  23:16

Nem vesztett negyedet, így 43 ponton tartva a PEAC-Pécs csapatát, idegenben győzött és bejutott az elődöntőbe a Cegléd. A Győr csupán egy negyedet nyert meg a Diósgyőr ellen, de annak köszönhetően 9 pontos előnnyel fordult a záró etapra, amelyben a vendégek mindent megtettek a fordítás érdekében, de egyetlen pont megmaradt a hazai előnyből

PEAC-Pécs - VBW CEKK Cegléd 43-53 (13-15, 9-10, 14-14, 7-14)

A hétfői meccs hajrájának hőse, Katona Szidónia (5/3 pont - 8 mezőnykísérlet - 3 lepattanó) triplával, Medgyessy Dóra (10 pont - 14 mezőnykísérlet - 3-3 lepattanó és szerzett, 6 eladott labda, 5 gólpassz)  duplával, csapatuk a Cegléd pedig 5-0-lal kezdett. Közel 2 és fél perc elteltével Jessica Kuster (7 pont, - 11 mezőnykísérlet - 10 lepattanó, 3 eladott labda) szerezte az első hazai pontokat, s e találat egy fordítást jelentő 6-0-s hazai roham kezdetét jelentette. A Cegléd 4 és fél perces kosárcsendjét a később nyerőemberré előlépő Maja Skorics (18/6 pont, 8 lepattanó, 4-4 gólpassz és eladott labda) törte meg. A negyed második felében, ha szűken is de a vendégek vezettek. A szakasz hajrájában Fűrész Diána (6/6 pont - 10 mezőnykísérlet - 4 lepattanó) triplájával egalizált a PEAC, de a negyed végén az utolsó szó Skorics jóvoltából a vendégeké volt. 

A második szakasz ha lehet még fogcsikorgatóbb küzdelmet hozott. Előbb egységes csapatmunkával 6 ponttal ellépett a Cegléd, majd hasonló módon egy újabb Fűrész-hármassal alátámasztva egy 7-0-lal visszaszerezte a vezetést a PEAC. A félidő vége a vendégeké volt, akik Jelena Makszimovics /6 pont, 7 lepattanó) büntetői, majd Medgyessy kosara jóvoltából 3 ponttal, 25-22-re vezettek a szünetben. 

Térfélcsere után váltva estek a kosarak. A vendégeknél jobb volt a munkamegosztás, a pécsi csapatot ekkor Egle Siksniute (12 pont - 14 mezőnykísérlet - 5 lepattanó, 3 szerzett labda) tartotta versenyben. A szakasz közepén Skorics triplájával 6 pontosra nőtt a vendégelőny. Nem adta olcsón a bőrét a PEAC, de amikor visszajött 2 pontra, Skorics újabb hármast dobott. Amikor egyenlíthetett vagy fordíthatott volna a PEAC, mindig villant valaki ceglédi részről, a negyed hajrájában ez Nagy-Bujdosó Nóra (4 pont, -13 mezőnykísérlet - 3 lepattanó, 6 gólpassz) volt. A záró etap előtt 3 ponttal vezettek a vendégek. 

A záró szakaszban felbukkant a Cegléd másik nyerő embere, Ruttner Zsóka (8 pont - 4/5 mezőnyből, 4 lepattanó) akinek 3 duplájára építve a záró etap közepén egy 8-1-gyel 10 pontosra növelte előnyét a Cegléd, a Pécs pedig a jelek szerint belefáradt ellenfele üldözésébe, így a VBW CEKK Cegléd nyert, és 2-1-gyel bejutott az elődöntőbe, ahol az alapszakasz győztese, a Szekszárd vár majd rá. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_ply_12



CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK Miskolc 74-73 (15-21, 32-14, 17-20, 10-18)

Szécsi Orsolya (4-4 pont és lepattanó, 3 eladott labda) és Czank Tímea (17/9 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz) villanásaival a vendégek kezdtek jobban, az első hazai találatot Briana Kiesel (20/6 pont, 7 lepattanó, 4-4 gólpassz és eladott, 3 szerzett labda) szerezte, több, mint 2 és fél perc elteltével. Továbbra is a Diósgyőr volt a higgadtabb, pontosabb, Rasheed Rita (13/6 pont, 4 eladott labda) hármasával 11-4-re vezettek a vendégek az érezhetően nyomás alatt játszó, görcsös győri együttes ellen. A szakasz közepén Simon Zsófia (13/6 pont - 18 mezőnykísérlet - 4-4 lepattanó és eladott élabda, 7 gólpassz) és Rasheed váltott triplát. A szakasz hajrájában Cyesha Goree (16 pont, 11 lepattanó) próbálta felhozni a hazaiakat, ám a negyed utolsó fontos jelenete Tina Jovanovics (22/3 pont, 12 lepattanó) a Diósgyőr centere nevéhez fűződött, aki bő másfél perccel a szakasz vége előtt triplával állította be az első szakasz végeredményét: 6 ponttal vezettek a vendégek. 

A második etap Simon ziccerével és Taccijana Lihtarovics (18/12 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) triplájával kezdődött, majd a fehérorosz bedobó büntetőit követően a negyedet 7-0-lal indító hazai csapat vezetését mutatta az eredményjelző. Czank ugyan büntetőkből 3 és fél perc elteltével megszerezte a negyed első diósgyőri pontjait, de ez nem törte meg az ezüstérmes lendületét, amely Laklóth Anna (5/3 pont, 4 lepattanó) hármasával már 29-23-ra vezetett, 14-2-re nyerve a negyed első 4 és fél percét. Közel 5 perc elteltével Szécsi szerezte a DVTK első mezőnykosarát a második negyedben. A Győrt nem lehetett megállítani, Lihtarovics és Kiesel is beemelt egy triplát, a 17. percben 39-26-ra vezettek a hazaiak, a negyed első 7 percében szédületes 24-5-ös száguldást bemutatva. A félidő nagy dobópárbajjal, s végül 12 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Úgy tűnt, lendületben marad a Győr, amely Simon és Goree kosaraival indítva a második félidőt 16 pontosra növelte előnyét. Magára talált a Diósgyőr, amely Jovanovics vezetésével a szakasz közepén  a 10 pontos lélektani határon belülre került egy 11-4-es részhajrával.  Kiesel triplájára Czank felelt hármassal, majd Horváth Bernadett (5/3 pont, - 8 mezőnykísérlet -  4 lepattanó, 3 gólpassz) triplája után 6 pontra zsugorodott a hazai előny. A szakasz vége Kiesel jóvoltából a hazaiaknak sikerült jobban, akik 9 pontos előnnyel várhatták a záró 10 percet. 

Ez Goree büntetőivel indult, ám ezt követően Louella Tomlinson (10/3 pont, 3 lepattanó) eredményességére alapozva egy 9-0-lal 2 pontra feljött és izgalmassá tette a hajrát a DVTK. Goree duplája, majd Simon hármasa után levegőhöz jutott a Győr, sőt Lihtarovics triplájával 3 és fél perccel a befejezés előtt 8 ponttal vezetett. Ezt követően azonban megállt támadásban, a Diósgyőr pedig utolsó erőtartalékait mozgósítva megindította a hajrát, s egy 7-0-s rohammal 1 pontra feljött - de nyernie nem sikerült, így  2-1-gyel a Győr jutott az elődöntőbe, ahol a bajnok Sopron lesz az ellenfele. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_ply_11

Vármegyei szövetségek