12
Apr
2017
Az utánpótlás bajnokságok összefoglalója
2017. április 12.  |  02:36

Serdülők: véget ért a főtábla harmadik köre

A lányoknál kialakult a nyolcas finálé mezőnye



Véget ért az országos főtábla harmadik fordulója a leány és a fiú serdülő bajnokságban is. A lányoknál az I-csoport négy tagja (a tavalyi bajnok Csata DSE, a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia, a KSC Szekszárd és a Soproni Darazsak Akadémia/A) a forduló eredményétől függetlenül már bejutott a nyolcas fináléba. A J- és K-csoportból az első két-két helyezett csatlakozott a legjobbakhoz.

A J-jelű kvartettben a Széchenyi KA és a tavalyi bronzérmes Török Flóris-Törekvés SE/A, a K-ban pedig a DVTK-ÉLKSK és az MTK Budapest végzett az élen. A legszorosabb csatát a DVTK és a Bajai NKK/A vívta, amit előbbi nyert meg 63-62-re.

A fiúknál a Q- és az R-csoport első két-két helyezettje a következő forduló eredményétől függetlenül már biztos résztvevője a nyolcas döntőnek. A Q-csoportban meglepetésre a Vásárhelyi Rakéták végzett az élen, a második helyet pedig a tavalyi bronzérmes Vasas Akadémia/A szerezte meg. A tavalyi ezüstérmes Debreceni KA-DSI harmadik lett. Az R-csoportot a címvédő Dávid Kornél KA nyerte meg, a második helyen pedig a 2-4. helyen kialakult körbeverésből a MAFC/A jött ki a legjobban.

A részletekről az alábbi linkeken olvashat bővebben:

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1617

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1617

 

Kiemeltek: kialakult a fiú juniorok döntőjének mezőnye

A fiú kadetteknél véget ért a felsőházi rájátszás

 

Véget ért a keresztjáték a fiú junioroknál, ahol a tavalyi bajnok Vasas Akadémia A-csapata kettős győzelemmel (103-90 és 81-72) múlta felül a Körmendi Törpördögöket, a MAFC pedig egy győzelem (76-45) és egy vereség (63-82) után jutott túl az Alba Fehérváron. A döntőre két hét múlva, csütörtöktől vasárnapig Debrecenben kerül sor.

A fiú kadetteknél a felsőházi rájátszás ért véget vasárnap, amelynek végén az Alba Fehérvár/A a Vasas Akadémia elleni 69-39-es győzelmével megőrizte hibátlan mérlegét, és a táblázat élén végzett. Az utolsó, biztos nyolcas finálébeli szereplést érő hatodik helyért nagy csata dúlt. A MAFC/A 98-55-re verte meg a nyolcadikként záró ZTE KK-t, a Kosárlabda Akadémia Pécs pedig 85-80-ra nyert a Szolnoki Sportcentrum/A ellen, így a négy csapat közül a MAFC és a Pécs örülhetett.

Az alsóházi keresztjátékban a Kaposvári KK ugyan először 72-67-re kikapott a tavalyi ezüstérmes Nyíregyházi Sportcentrum KA/A-tól, ám másodjára 74-64-re nyert, így jövő csütörtökön a ZTE KK-val kezdi meg a nyolcas döntőbe jutásért vívott keresztjátékot. A másik párharcba a tavalyi bronzérmes Debreceni KA-DSI/A érkezik az alsóházból, amely miután 55-51-re kikapott a Körmendi Törpördögöktől, 88-47-re győzött. A Debrecen a Szolnok ellen csatázik a legjobbak közé jutásért - a párharc szintén jövő csütörtökön kezdődik.

A leány kadettek felsőházi rájátszásában a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia/A 79-35-re verte meg a Kosárlabda Akadémia Pécset, amely ezt követően szoros csatában 63-59-re győzte le a nyolcadik helyen álló Kecskeméti KA-t. A küzdelmek jövő pénteken folytatódnak; az alsóházi keresztjáték első meccseit pedig egy, illetve két hét múlva vasárnap rendezik meg.

A részleteket az alábbi linkeken találhatják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=22&year=x1617

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&szakaszid=13&year=x1617

 

Vármegyei szövetségek