Férfi NB I: Alba-Körmend rangadó élőben az M4-en
17
Dec
2016
Férfi NB I: Alba-Körmend rangadó élőben az M4-en
2016. december 17.  |  01:45
Szombaton három mérkőzéssel folytatódik a 11. forduló a férfi élvonalban. A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK a Sassari elleni keddi Bajnokok Ligája-vereség után Kaposvárra látogat. Mindkét gárda hat győzelmet számlál, ám a tabellán harmadik Olaj eddig csak háromszor, a hatodik helyezett kék-fehérek viszont már négyszer szenvedtek vereséget. Bár még mindig nincs százszázalékos állapotban, a hazaiaknál visszatér a csapatkapitány, Hendlein Roland, a vendégeknél viszont kérdéses Aleksza Popovics játéka, Vojvoda Dávid viszont újra bevethető.

A forduló rangadóját Székesfehérváron rendezik, ahol a listavezető Alba a második Körmendet fogadja. A két csapat ellentétes formában várja a rangadót, az edzőváltáson áteső vendégek szerdán a francia Nanterre otthonában kaptak ki a FIBA-kupában, Braniszlav Dzunics fiai viszont két vállra fektették a kolozsvári U-BT Cluj-t. A kék-fehéreknél Luka Markovics és Justin Edwards játéka kérdéses sérülés miatt. A találkozót az M4 sportcsatorna szombat 19.15-től élőben közvetíti.

A legutóbb Körmenden nagy vereségbe beleszaladó Paks az elmúlt öt bajnokiján négy győzelmet arató Pécset fogadja hazai pályán. A jelenlegi forma és a tabellán elfoglalt helyezés is a vendégek sikerét jósolja: a PVSK hat győzelemmel és három vereséggel negyedik, míg az ASE három sikerrel és hét vereséggel a háta mögött csak tizenkettedik a mezőnyben.

Férfi NB I. A-csoport, 11. forduló:

Atomerőmű SE - PVSK-PANNONPOWER szombat 18:00

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

Alba Fehérvár - Egis Körmend szombat 19:30

Vármegyei szövetségek