Női NB I: a 11. forduló beharangozója
17
Dec
2016
Női NB I: a 11. forduló beharangozója
2016. december 17.  |  01:23
Hét végén rendezik az idei utolsó fordulót a női élvonalban - csúcsrangadóval. Az éllovas PEAC-Pécs a bajnokot, s Sopront fogadja. Szombaton 2, vasárnap pedig 3 mérkőzést játszanak.

A forduló szombaton délután a BEAC-Szekszárd (16.00) találkozóval kezdődik. A múlt héten a BEAC nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott az összecsapás előtt még nyeretlen PINKK otthonában, pedig egy esetleges siker óriásit dobhatott volna Balogh Judit fiatal együttesén. A magabiztosan menetelő, magát lassan élcsapattá kinövő Szekszárd gond nélkül hozta a kötelező győzelmet az MTK csarnokában - várhatón a Gabányiban is így tesz majd.

Alsóházi rangadón az első győzelme megszerzése reményében fogadja a PINKK csapatát az MTK (18.00), a BEAC-Szekszárdról akár át is lehet érni erre a meccsre. A baranyaiak a múlt héten, a BEAC ellen megszerezték első győzelmüket. Azóat játszottak egy nemzetközi kupameccset a városi rivális PEAC otthonában, amelyet a papírformának megfelelően elveszítettek. A városmajori együttes a szekszárdiak ellen egyes időszakokban fel tudott nőni riválisa szintjére. Nyomás, mindkét csapaton lesz, izgalmas csatára van kilátás.

Vasárnap 17 órától két mérkőzésre is sor kerül. A Győr, bár hét közben nem sikerült neki a bravúr az Euroligában, esélyesként várja a Vasast. A másik ebben az időben kezdődő találkozó már jóval érdekesebbnek ígérkezik: Zalaegerszegre látogat a mostanában túl sok sikerélményben nem részesülő Diósgyőr. Az egerszegiek saját pályájukon még veretlenek, a Ceglédet is elkapták otthonukban. A Diósgyőr egy nyilván fárasztó, s súlyos vereséggel végződő török túra után buszozza át az országot, és ha a kupagyőztes tapadni szeretne az élbolyra, nyernie kell a hozzá hasonlóan 5-4-es mérleggel álló ZTE otthonában.

Csúcsrangadóval, az éllovas és a bajnok, az első és a második összecsapásával zárul a 2016-os esztendő: 18 órától a PEAC fogadja a Sopront. Egyértelmű, hogy a a vendéglátó baranyai alakulat várhatja jobb hangulatban és helyzetben a találkozót. Hét közben, szerdán volt egy könnyed sikere a PEAC-nak az Európa-kupában, a megyei, sőt már városi riválisát, a PINKK-et győzte le gond nélkül.

Sterbenz László tanítványai ezzel szemben egy nappal később, csütörtökön játszottak egy zaklatott, viszontagságos utazást követően egy hatalmas iramú mérkőzést a török Hatay otthonában, s alulmaradtak. A találkozó utolsó pillanataiban ráadásul Krnjic Sara a dobó kezén meg is sérült - kérdés, ez mennyire súlyos. Sima siker otthon, kontra fárasztó oda-vissza út, ráadásul Pécsre is utaznia kell a bajnoknak...de a bajnokról, s az Euroligában eddig összességében talán valamivel erőn felül is helytálló Sopronról van szó. Biztos, hogy érdekes, izgalmas találkozóval zárul az év a hölgyeknél.

Vármegyei szövetségek