Női nemzetközi kupák: szomorú csütörtök
15
Dec
2016
Női nemzetközi kupák: szomorú csütörtök
2016. december 15.  |  21:58
Törökország vesztőhelynek bizonyult élcsapataink számára, hiszen a Sopron az Euroligában nagy csatában a Hatay, a Diósgyőr az Európa-kupában az első negyed után elég egyoldalú meccsen a Yakin Dogu vendégeként maradt alul. Ez utóbbi sorozatban a Cegléd saját pályáján egy remek, fordulatos meccsen egyetlen ponttal kapott ki izraeli ellenfelétől, így nem csoportelsőként lépett tovább Cziczás László együttese.

Hatay BB - Uniqa Sopron 74-66 (19-20, 20-19, 17-12, 18-15)

A szó szerint viharos előzmények után az eredetileg kiírtnál 2 órával később kezdődött az összecsapás. A meccset megelőző este Isztambulban óriási vihar volt, s törölték a járatot, amellyel a soproni küldöttség Isztambulból a meccs helyszínére, Antakyába indult volna. A csapat végül Isztambulban aludt, s a meccs napjának délelőttjén utazott a helyszínre.

A fordulatos, színvonalas első félidőben váltva vezettek a csapatok. A Sopront a jó dobóformát mutató Drammeh és George, a svéd bedobó és az ausztrál center vitte vállain. Félidőben 39-39-re álltak a felek.

Szünet után a korábban Diósgyőrben is kosarazó fehérorosz Sznyicina vezetésével pontosabban játszott a meccs elején sérülés miatt az ausztrál ex-győri Hurstöt elvesztő Hatay. A szakasz közepén 10 ponttal ellépett a török csapat, a pontatlanná váló magyar bajnokon talán ekkor érződött a zaklatott utazás hatása. A negyed végén Crvendakic triplája egy 7-2-es soproni roham kezdetét jelentette, a záró szakasz előtt 5 ponttal vezetett a hazai csapat. A záró szakaszban Crvenakic és Fegyverneky próbálta versenyben tartani a Sopront, de a jó dobóformát kifogó Sznyicina és B. Öztürk megakadályozta, hogy az Uniqa igazán közel kerüljön ellenfeléhez.

Sopron: FEGYVERNEKY 13, Turner 2, DRAMMEH 12/6, Krnjic 5, GEORGE 17/9. Cs.: CRVENDAKIC 14/3, Dubei 3/3, Határ.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017/1512/Hatay-BB-Uniqa-Sopron#|tab=boxscore_statistics


Yakin Dogi Universitesi - Alunvent DVTK Miskolc 93-46 (20-17, 23-9, 21-9, 29-11)

Bár 7-0-lal kezdtek a hazaiak, Czank két és fél perc elteltével szerzett kosara felrázta a Diósgyőrt, amely az első negyed hátralévő részében teljesen egyenrangú ellenfele volt a török együttesnek. Jovanovics vezérletével közelített ellenfeléhez, a negyed hajrájában Horváth Bernadett triplájával pedig 1 pontra jött föl a Diósgyőr.

A meccs a második negyed első felében dőlt el: ekkor a török együttes egy 19-0-lal 20 pont fölötti előnyt szerzett, a miskolciak több, mint 5 és fél perces kosárcsendjét Rasheed Rita törte meg egy triplával. A folytatásban is fölényben játszottak a hazaiak, s végül a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet arattak. A hazaiaknál magyar válogatottban az őszi Eb-selejtezőkön bemutatkozó Vandersloot 11/9 ponttal és 12 gólpasszal, Vajda Anna 2 ponttal és 4 lepattanóval zárt.

Diósgyőr: Czank 2, RASHEED 12/9, Szécsi 7/6, JOVANOVICS 10, Robertson-Warren 7. Cs.:Tomlinson 5, Horváth B. 3/3, Győri, Adamecz, Gorjanácz.



VBW CEKK Cegléd - Maccabi Bnot Ashdod  81-82 (21-23, 25-16, 13-24, 22-19)

A csoportdöntőnek beillő találkozó elején érződött a tét a Cegléd játékosain. 6-0-lal indított az izraeli csapat, amikor több, mint 2 perc elteltével Katona Szidónia megszerezte az első hazai kosarat. A szakasz közepén Skorics villanásaival átvette a vezetést a Cegléd. Ezt követően váltott vezetéssel haladtak a felek. Kányási Veronika triplájával, majd duplájával 6 ponttal megugrott a CEKK, ám a negyed utolsó másfél percében Doron sziporkázott, ekkor zsinórban dobott 8 pontot. A Ceglédnek erre nem volt válasza, 2 pontos vendég vezetéssel zárult az első negyed.

A második szakaszt szerb kettőse, a Skorics-Makszomovics duó vezérletével egy 9-0-lal indította a Cegléd, s az ekkor szerzett 7 pontos előnyét látványos, változatos játék mellett megtartotta szünetig.

Makszimovics kosarára T. Jackson vezetésével egy 10-0-lal felelt az Ashdod. Utána fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat, ám 52-51-es hazai vezetés után egy 6-0-lal ellépett, s 4 pontos előnnyel zárta a negyedet az izraeli együttes.

A záró szakasz hihetetlen fordulatokat hozott. Ruttner duplájával és Nagy-Bujdosó hármasával 5-0-lal kezdett, s fordított a CEKK. Ruttner és Doron dobópárbaja mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok, előbbi triplájával a szakasz közepén 2 ponttal a hazaiak vezettek. És az előny 2 perccel a befejezés előtt 5 pontra nőtt. Doronnal azonban továbbra sem tudtak mit kezdeni a ceglédiek, a hihetetlen izgalmas végjátékban egy 9-2-es Ashdod-rohamot vezényelve 36 ponttal zárva a meccset győzelemre vezette csapatát.

Cegléd: Medgyessy 15, Katona 8, SKORICS 21, Nagy-Bujdosó 5/3, MAKSZIMOVICS 16. Cs.: Kányási 5/3, RUTTNER 11/3, Kobolák, Schlemer, Serbán.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek