Férfi NB I: jön a 10. forduló
10
Dec
2016
Férfi NB I: jön a 10. forduló
2016. december 10.  |  11:45
Szombaton kora délután a Szolnok-Vasas találkozóval kezdetét veszi a 10. forduló a férfi A-csoportos kosárlabda bajnokságban. A BL-résztvevő, bajnoki címvédő jelenleg 5 győzelemmel és 3 vereséggel hatodik a bajnokságban, míg a hat meccse nyeretlen fővárosiak 1-8-as mutatóval utolsó előttiek, tizenharmadikak a mezőnyben. Az újonc eddig idegenben az összes meccsét elveszítette, és a Tiszaligetben sem esélyesként vág neki a találkozónak. A hazaiaknál még nem jött rendbe James Kinney, így ő marad ki a hat légiós közül. A Vasasnál is vannak betegek és sérültek, a végleges keret várhatóan csak közvetlenül a mérkőzés előtt derül ki.

A Kaposvárt fogadja az Aréna Savariában a Falco. A sárga-feketék 4-5-ös mérlegükkel a nyolcadik helyen állnak, eddigi összes hazai meccsüket megnyerték, egy győzelemmel tovább zárkóznának az élbolyhoz. A Kaposvár 6-3-as mutatóval a negyedik pozícióból várja a szombathelyi mérkőzést, bár a somogyiak eddig remekül állnak a tabellán, ám most az okozza a vendégek számára a legnagyobb fejtörést, hogy játszhat-e csapatkapitányuk, és egyben legjobb játékosuk, a Vasas ellen részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Hendlein Roland?Két jó formában lévő csapat találkozik egymással Jászberényben, ahol a helyiek a Péccsel játszanak. Stevan Tot együttese legutóbb megtörte a hazai nyeretlenségét, miután 21 pontos hátrányból fordított a Körmend ellen. Ez a nagy skalp biztos, hogy meghozta játékosai önbizalmát. A kék-fehéreknél a mai találkozón debütálhat a Riley Barker helyére igazolt új légiós, Anrija Bojics. A PVSK idegenben eddig csak a MAFC-ot győzte le, viszont bizakodásra adhat okot náluk, hogy a Sopron ellen sikerrel hangoltak.

Izgalmas, parázs meccsre van kilátás Szegeden is, ahol a listavezető Alba vizitál. A 2016-os év utolsó szegedi mérkőzésén a hazai vezetőség azzal köszöni meg a szurkolók egész éves támogatását, hogy ingyen engedi be őket a fehérváriak ellen. Nikola Lazics csapata jól szerepel ősszel, hazai pályán mindenkire veszélyes, a Dzunics-legénység célja viszont, hogy egy győzelemmel tovább növelje előnyét a riválisai előtt. Bár a nemzetközi kupasorozat közben több csapat is botlott a magyar bajnokságban, de most szünet volt a FIBA-kupában, így az Albának is bőven volt ideje felkészülni a Szedeákból.

Két ellentétes formában lévő csapat találkozik egymással a Novomatic Arénában. A Sopron az elmúlt három mérkőzését elveszítette, a Kecskemét ezzel szemben az elmúlt két fordulóban kilábalt a gödörből, és a gyengébb kezdés után egyre jobb formát mutat. A lila-fehérek új játékosa, a montenegrói válogatott irányító, Milutin Djukanovics nagyon jól bevált, komoly erősítést jelent számukra, érkezésével sokkal stabilabbak lettek támadásban. Hazai oldalon Threatt és Takács játéka is kérdéses, míg a vendégeknél Molnár Márton kézsérülése javul ugyan, de még nem biztos, hogy be tud szállni.

Az eltiltott litván center, Adomas Drungilas hiányában mindössze két légióssal áll fel vasárnap délután a ZTE a MAFC otthonában, igaz a hazaiak is csak három külföldivel rendelkeznek. Telt ház és ünnepi hangulat várható a Gabányi László Sportcsarnokban, hiszen a fővárosiak ezen a mérkőzésen köszöntik a klub '75-ös, '70-es és '56-os bajnokcsapatának tagjait. A vendégek három mérkőzést nyertek zsinórban, és 6-3-as mutatóval feljöttek a harmadik helyre a tabellán, a MAFC viszont négy mérkőzést bukott zsinórban, igaz ugyan, hogy legutóbb a Kecskemét otthonában felálltak nagy hátrányból, de nyerni nem tudtak.

Nem elég, hogy (a nemzetközi kupával együtt) legutóbbi négy mérkőzését elveszítette az Egis Körmend, horvát vezetőedzője, Teo Cizmic tegnap este váratlanul lemondott. A szakember utolsó mérkőzésén, vasárnap este a Paks ellen dirigálja fiait a vasi piros-feketék kispadján. Az ASE az utóbbi időben kezdi magát összeszedni, a vendégek Sömenek Martinon kívül mindenkire számíthatnak.

Férfi NB I. A-csoport, 10. forduló:

Szolnoki Olaj KK - Vasas Budapest szombat 16:30
Falco KC Szombathely - Kaposvári KK szombat 18:00
JP Auto-JKSE - PVSK-PANNONPOWER szombat 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár szombat 18:00
Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt szombat 18:00
MAFC - Zalakerámia ZTE KK vasárnap 16:00
Egis Körmend - Atomerőmű SE vasárnap 18:00



Vármegyei szövetségek