Női NB I: a 9. forduló beharangozója
03
Dec
2016
Női NB I: a 9. forduló beharangozója
2016. december 3.  |  02:31

Nyeretlenek alsóházi rangadójával kezdődik a forduló, szombaton 16 órakor a BEAC fogadja az MTK-t. A két korábbi kiváló kosaras, Balogh Judit és Nagy Dorottya ezúttal edzőként néz egymással farkasszemet. A fiatalos lendület a hazai BEAC, a rutin, a tapasztalat - bármennyire is újonc - a vendég MTK oldalán áll. A vendégeknél edzőváltás történt, kérdés ennek milyen hatása lesz. Izgalmasnak ígérkezik a nyeretlen csapatok csatája, bármi megtörténhet.

A remekül szereplő Szekszárd egyértelműen esélyesként várja a szezonban nyeretlen, a közelmúltban szintén edzőváltáson áteső PINKK csapatát 18 órától. Az is a tolnai társulat malmára hajthatja a vizet, hogy a baranyaiak - igaz otthonukban - hét közben Európa-kupa meccset is játszottak.

A szombati nap felsőházi rangadója az éllovas PEAC-Pécs miskolci vendégjátéka lesz 18.30-tól. Egyértelműen a pécsiek készülhettek jobb hangulatban a rangadóra, hiszen hét közben fölényes, magabiztos győzelmet arattak az Európa-kupában az MBA Moszkva ellen, a Diósgyőr viszont továbbra is nyeretlen a sorozatban, szerdán a Kassa tudott nyerni Miskolcon. A hazai pálya ezzel együtt Maikel Lopez együttese mellett szól.

Vasárnapra két érdekesnek ígérkező meccs maradt. A nemzetközi porondon remekül menetelő, hét közben az Európa-kupában hazai pályán diadalmaskodó Cegléd ahhoz a Győrhöz látogat (17.00), amely egy előzetesen nyerhetőnek vélt meccset vesztett el - elég csúnyán, 30 pont különbséggel - a meccs előtt a Győrhöz hasonlóan nyeretlen Krakkó ellen az Euroligában. Úgy látszik, Zofia Hruscaková sérülése és kiválása nagy érvágást jelentett a győrieknek...Ha a Krakkó elleni formáját hozza a győri csapat, a Cegléd is győztesen távozhat a Rába-parti városból - mindkét csapat számára igen fontos az összecsapás.

A forduló záró meccsén az Euroliga-ezüstérmes Orenburg otthonában remekül helytálló, az orosz együttest alaposan megizzasztó Sopron a bajnokság egyik meglepetéscsapatát a ZTE-t fogadja. A Sopron kulcsjátékosai Orenburgban alaposan kijátszották magukat, a bajnokságban deklaráltan a magyar fiataloké a nagyobb szerep. A ZTE bátran, veszítenivaló, lelki teher nélkül léphet pályára, s akár meg is nehezítheti a vélhetően nem igazán friss bajnokcsapat dolgát, de mindent egybevetve a Sopron az esélyes.

Vármegyei szövetségek