Férfi NB I: jön a 9. forduló
01
Dec
2016
Férfi NB I: jön a 9. forduló
2016. december 1.  |  22:32
A kilencedik fordulóval folytatódik a férfi A-csoportos kosárlabda bajnokság. Kezdésként ma este hat órától két mérkőzést rendeznek, a Kaposvár a Vasast, a Pécs pedig a Sopront fogadja. Nem lesz könnyű dolga az újoncnak, ha meglepetést akar okozni Somogyban. Fekete Ádám együttese ugyanis eddig hazai pályán csak a listavezető Alba Fehérvártól kapott ki az idei szezonban. A fővárosiak viszont idegenben még nyeretlenek. A hírek szerint egyik csapatban sem lesz hiányzó. Pikáns csatára van kilátás a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol két négy győzelemmel álló együttes néz egymással farkas szemet. A PVSK arra készül, hogy megőrizze makulátlan mérlegét saját oroszlánbarlangjában, Sabáli Balázs fiainak viszont égetően nagy szükségük lenne egy győzelemre, hogy fel tudjanak zárkózni az élbolyhoz.

Pénteken négy fellegvár vív egymással nagy rangadót. Először kerül sor a legutóbbi döntő „megismétlésére", a listavezető Alba Fehérvár a címvédő Szolnokot fogadja. A hazaiak minden bizonnyal frissebbek, mint a piros-feketék, hiszen ezen a héten csak az Olaj játszott a nemzetközi kupában, a belga Spirou Basket ellen kikaptak Vojvodáék.

Új center debütálhat a Falcóban, amely kedd után újabb szomszédvári derbit játszik, ezúttal a ZTE vendégeként. A 32 éves, 212 centi magas szerb középjátékos, Ivan Zsigeranovics tegnap este érkezett meg a vasi megyeszékhelyre, és Szrecsko Szekulovics edző tervei szerint már rögtön be is veti az új szerzeményt. Bár a meccs még el sem kezdődött, a hazaiak trénerének máris volt oka az ünneplésre, hiszen tegnap megszületett harmadik fiúgyermeke, Bencze Noah. Külön pikantériája lehet a pénteki összecsapásnak, hogy Darrin Govens első tétmeccsét játssza a ZTE ellen, amióta a nyáron elhagyta a kék-fehéreket.

Szombatra két mérkőzés marad. A Paks hazai pályán próbálja meg megszerezni harmadik győzelmét, ehhez a remek formában lévő Szegedet kellene két vállra fektetnie. Érdemes megemlíteni, hogy a tolnaiak védelme az egyik leggyengébb a mezőnyben, Nikola Lazics együttese viszont a második legtöbb dobott pontot átlagolta eddig.

Az Egis Körmend Szombathelyen elveszítette veretlenségét, és egyben listavezető pozícióját is. Teo Cizmic fiai Jászberényben próbálják meg kijavítani a csorbát. Érdekesség, hogy a JKSE eddig idegenben sokkal jobban teljesített (3-2), mint saját csarnokában (0-3).

Vasárnap este alsóházi rangadónak ígérkezik a Kecskemét-MAFC találkozó. A lila-fehérek a héten újabb légióst cseréltek: Lamont Middleton Libanonba távozott, a helyére Milutin Djukanovics érkezett. A 2-1-es poszton bevethető, 25 éves, 190 cm magas és 87 kg-os montenegrói válogatott játékos a sereghajtó ellen debütálhat. Az újbudaiak kerete is változott: Jesse Hardin helyét a Marosvásárhelyről igazolt Polyák László vette át.

A 9. forduló műsora:

Kaposvári KK - Vasas Budapest csütörtök 18:00

PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC csütörtök 18:00

Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK péntek 18:00

Zalakerámia ZTE KK - Falco KC Szombathely péntek 19:00

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00

JP Auto - JKSE - Egis Körmend szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - MAFC vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek