Folytatódnak a kupaküzdelmek a hölgyeknél
30
Nov
2016
Folytatódnak a kupaküzdelmek a hölgyeknél
2016. november 30.  |  14:08
Az Európa-bajnoki selejtezők miatt két hét szünet után folytatódnak a küzdelmek a női Eurolgában és az Európa-kupában. Csapataink többsége ezúttal itthon játszik, csak a Sopron utazik - igaz, a bajnok jó messzire, az oroszországi Orenburgba.

A rangosabb sorozatban, az Euroligában mindkét csapatunk csütörtökön játszik. A Győr a Wisla Krakkót fogadja, a Sopron pedig Oroszországban, az előző kiírás nagydöntője vesztesének, a Nagyezsda Orenburgnak az otthonában lép pályára.

Győrben két nyeretlen csapat néz majd farkasszemet az első győzelem megszerzéséért. Tekintettel arra, hogy Völgyi Péter tanítványai az előző fordulóban alaposan megszorongatták a török sztárcsapatot, a Fenerbahce együttesét, jó az esély rá, hogy megszerezzék első győzelmüket. A lengyel csapat hazai pályán a Kurszktól 6, legutóbb pedig a Schiótol egyetlen ponttal kapott ki, idegenben, Prágában egy 21 pontos verésbe futott bele. Legnevesebb játékosuk a rutinos center, Ewelina Kobryn. Kérdés - mint a nemzetközi porondon érdekelt csapataink többségénél - a válogatott programja miatt tartott szünet hogyan hatott együttesre...

Nehezebb dolga lesz a bajnok Sopronnak, amely a csoportját veretlenül vezető, az előző kiírásban a nagydötnőig menetelő, ám ott a Jekatyerinburggal szemben alulmaradó orosz Nagyezsda Orenburg otthonában próbál szerencsét. Veszítenivalója mindenesetre nincs Sterbenz László együttesének. Igazán nagy sztárja nincs az Orenburg csapatának, de jó képességű amerikai, spanyol, svéd légiósa, valamint orosz válogatott játékosai viszont igen. Remek a szerkezete, nem kevesebb, mint négy 190 cm fölötti kosaras hölgy van a magyar bajnokot vendégül látó együttes keretében. És úgy tűnik, csapatként jelenleg is nagyon jól működik, erős, egységes alakulat az előző kiírás nagydöntőjének vesztese. Legutóbb a Polkowice otthonában 70-46-ra nyertek.

Szerdán az Európa-kupában szomszédvári csatára kerül sor Miskolcon, a Diósgyőr a Kassát fogadja. A nyeretlen DVTK nemcsak térben, az eddigi eredmények szerint tudásban is a hozzá legközelebb álló riválist fogadja, a Kassa ugyanis azzal az egy győzelemmel áll, amelyet a sorozat elején a miskolciakkal szemben szerzett.

A PEAC-Pécs az egykor sokkal szebb napokat látott Szpartak Moszkvát fogadja, az oroszországi vereségért való visszavágás reményében. Egy esetleges győzelemmel Borisz Maljkovics együttese akár meg is előzheti orosz riválisát.

Egy másik Európa-kupa meccset is rendeznek szerdán Pécsen: a szezon során tétmérkőzésen még nyeretlen PINKK a csoportot veretlenül vezető török Bellona Agü együttesét látja vendégül - még Pécsett is a vendégeknek áll a zászló.

Csütörtökön a Cegléd esélyesként fogadja a litván Sirenost, amelyet a sorozat nyitányán idegenben is legyőzött. Itt kérdés, a válogatottnál megsérülő, s a szlovákiai fellépésen nem szereplő rutinos Nagy-Bujdosó Nóra vajon játszhat-e...bár a nyeretlen litván csapatot vele vagy nélküle is illene legyőznie az eddig messze várakozás fölötti évadot produkáló Ceglédnek.

Vármegyei szövetségek