All-Star Gála: a Nyugat győzött
27
Nov
2016
All-Star Gála: a Nyugat győzött
2016. november 27.  |  01:05
Látványos mérkőzés, izgalmas kiegészítő versenyek, a nagy szünetben pedig örömteli emlékezés és ünneplés az év sok-sok szép és nagy magyar kosaras sikerére - dióhéjban ez történt a kosárlabda gála főmérkőzésén.

A főmérkőzést megelőzően két előmérkőzést rendeztek, az egyetemi és az U20-as válogatott összecsapása élvezetes, fordulatos, igazi presztízscsata volt, a kerekesszékes kelet-nyugat pedig - látva a játékosok elszántságát óriási közönségsikert aratott

FÉRFI KOSÁRLABDA, 25. ALL-STAR-GÁLA

NYUGAT-KELET 138-127 (38-28, 28-29, 40-30, 32-40)

Tüskecsarnok, 2200 néző. V: Kapitány, Benczur, Győrffy

NYUGAT: UBILLA 14/12, Govens 9/3, Ferencz 5/3, Lóránt 10, KELLER Á. 18. Csere: Supola Z. 6/6, C. SMITH 15/9, VÁRADI B. 13/9, Allen 6/6, Spica 12, EDWARDS 14, BENKE 16/12. Edző: Teo Cizmic

KELET: KINNEY 12, Vojvoda 2, Lilov 2, Sztamenkovics 7/3, POSCIC 17/3. Csere: ARRINGTON 12/6, Medve 8, Ivosev 7/3, Juhos 13/3, PACHER 27/3, KOVÁCS Á. 15/9, Thompson 5/3. Edző: Sztojan Ivkovics



A két csapat játékosai - ahogy az ilyen mérkőzéseken szokás - ezúttal is próbálták szórakozva szórakoztatni a publikumot. A magyar NB I legjobbjai a sűrű program, a sok nehéz, kemény és ádáz csata közepette önfeledt örömkosárlabdát mutattak be - természetesen igazi, komoly védekezés nélkül. Ahogy ilyen gálameccseken szokás, a játékosok rámentek a látványos show-elemekre, sok-sok hárompontos kosár született, és sok hatalmas zsákolást is láthatott a közönség.

Az első negyed utáni szünetben a tripladobó versenyt rendezték, amelyet a ZTE játékosa, Benke Szilárd nyert, a harmadik negyed után pedig a zsákoló viadalt, ebben Justin Edwards az Alba Fehérvár kosarasa bizonyult a legjobbnak. Ami a Tüskecsarnok teltházas közönségének nagy örömöt és izgalmat okozott, hogy az amatőr versenyzők mind a két kiegészítő versenyben - Mészáros Richárd a tripladobó viadalon, Csaba György pedig a zsákolóversenyen - megszorongatták a profikat.

Az igazi nagy ünnep azonban a félidőben következett. Mindkét nemben, minden szakágban volt bőven ok ünnepelni. A férfi és a női válogatott egyaránt kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. A 3X3-as szakágban női csapatunk Európa-bajnok lett, s a férfi gárda is értékes helyezéseket szerzett mind a világ-, mind pedig az Európa-bajnokságon. És persze köszöntötték a legújabb óriási siker elérőit is, a - kis túlzással - Kínából a Tüskecsarnokba érkező vb-bronzérmes női egyetemi együttes tagjait.

Visszatérve a mérkőzésre: a nyugati csapat végig vezetve magabiztos győzelmet aratott.

A gálameccs legértékesebb játékosa - megvédve tavalyi címét - a nyugati csapatból az Alba Fehérvár tripla-duplát (10 pont, 12-12 lepattanó és gólpassz) elérő kosarasa, Lóránt Péter lett.

Fotó: Kürti János, Turf&Sports

 


Vármegyei szövetségek